Στις 6 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο ΣΕΦ 01/01

stis-6-dekemvriou-anoigei-tis-pyles-tou-to-11o-festival-meliou-kai-proionton-melissas-sto-sef-180256

Τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπάνιες ποικιλίες μελιού από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα έχουν όσο παραβρεθούν στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας το οποίο και θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Στο 11ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας συμμετέχουν περισσότεροι από 300 Έλληνες μικροί παραγωγοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πραγματικά σπάνιες ποικιλίες, αρκετές από τις οποίες είναι άγνωστες για το ευρύ κοινό» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Γιώργος Στάθης.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Στάθη «δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ αλλά μια πραγματική γιορτή της μελισσοκομίας και του καλού, ποιοτικού ελληνικού μελιού, που διατίθεται απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές» καθώς όπως ανέφερε οι σπάνιες αυτές ποικιλίες παράγονται από «μικρούς παραγωγούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από τα νησιά μας αλλά και περιοχές της ηπειρωτικής χώρας».

Παράλληλα ο κ. Στάθης κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το ΣΕΦ καθώς «η αθρόα παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει μεγάλη ενθάρρυνση για τους 30 χιλιάδες μελισσοκόμους της χώρας, από τους οποίους περίπου οι 20 χιλιάδες είναι νέοι άνθρωποι, ηλικίας μέχρι 35 ετών».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί ο 1ος Διαγωνισμός Μελιού Εξαιρετικής Ποιότητας (High Quality Honey Contest), με στόχο την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών μελιών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το 10 ο Συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι & τα Προϊόντα Μέλισσας, όπου καταξιωμένοι επιστήμονες, ερευνητές, εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους επαγγελματίες του κλάδου.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τιμώμενη Περιφέρεια φέτος θα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ