Στις 7 και 8 Αυγούστου στον Δήμο Ελασσόνας το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών 01/01

stis-7-kai-8-avgoustou-ston-dimo-elassonas-to-12o-pagkosmio-synedrio-thessalon-237877

Μια σημαντική διοργάνωση το «12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ελασσόνας στις 7 & 8 Αυγούστου 2021, στην πόλη της Ελασσόνας και στην ορεινή κοινότητα Λιβαδίου.

Ο Δήμος Ελασσόνας ως συνδιοργανωτής έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και περιμένει να φιλοξενήσει όλους τους συμμετέχοντες στην πόλη της Ελασσόνας το Σάββατο 7 Αυγούστου, όπου θα γίνει και η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, με φετινή θεματολογία: «Την ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής φέτας και των άλλων προϊόντων της περιοχής ανά τον κόσμο, καθώς και του ορεινού πλούτου του Ολύμπου».

Τη σημαντική αυτή ετήσια ευκαιρία αναμένουν όλοι οι Θεσσαλοί, αλλά και οι απόδημοι της Θεσσαλίας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, ώστε να συναντηθούν, να συνεδριάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να οραματιστούν, να βιώσουν πολιτιστικές δράσεις, αλλά και να αναδείξουν τις ποικιλόμορφες ομορφιές της Θεσσαλικής γης.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του «12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών» ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το φετινό συνέδριο δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί κάπου αλλού, καθώς το φετινό θέμα είναι άριστα συνδεδεμένο με την περιοχή μας και τα προϊόντα της. Η συνεργασία μας με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και τον πρόεδρο της τον κ. Διαμαντή Γκίκα, είναι άριστη και συνεχείς, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατό καλύτερη προβολή του τόπου μας, των ανθρώπων της και των αξιόλογων προϊόντων τους μέσα από ποικίλες δράσεις. Το φετινό συνέδριο θεωρούμε ότι θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, στην τουριστική προώθηση και προβολή, καθώς και στη γενικότερη αναζωογόνηση της περιοχής».

Το πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου έχει ως εξής:
Σάββατο 07 Αυγούστου 2021
– 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. : Συνέδριο στο πολιτιστικό κέντρο Ελασσόνας Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη»
– 19:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ. : Γενική συνέλευση για τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Δημαρχείο Ελασσόνας
– 21:00 μ.μ. – 24:00 μ.μ. : Πολιτιστική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα
Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Κυριακή 08 Αυγούστου 2021
– 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Ψυχαγωγική εκδρομή – Γνωριμία με παραγωγούς και προϊόντα της περιοχής Λιβάδι Ολύμπου.

Πηγή: ertnews.gr