Το 9ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 01/01

to-9o-synedrio-agrotechnologias-tha-diexachthei-tin-paraskevi-18-dekemvriou-217034

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας του, διοργανώνουν, σε ψηφιακή μορφή, το 9ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο: «Ανάπτυξη Βιώσιμων και Ανθεκτικών Αγροδιατροφικών Αλυσίδων»,  την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2012 και έχει καταστεί θεσμός υψηλού κύρους, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιτυχημένη πορεία της αγροτικής οικονομίας και του αγρότη–επιχειρηματία ως μια στοχευμένη και παρεμβατική πρωτοβουλία. 
 
Η ανάγκη μετάβασης σε ένα αγροδιατροφικό σύστημα με σεβασμό στο περιβάλλον και αποτελεσματική χρήση πόρων είναι πλέον επιτακτική και εντάσσεται στις θέσεις που έχει από καιρό εκφράσει το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Ταυτόχρονα, η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας παρέχει σειρά λύσεων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της ποιοτικής παραγωγής. Ειδικότερα, η Ε.Ε. με τη στρατηγική “Farm to Fork” επιδιώκει τη μετάλλαξη του τρόπου παραγωγής, μεταφοράς και κατανάλωσης τροφίμων και θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες και προκλήσεις.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών και ενοτήτων του Συνεδρίου θα αναδειχθεί, το Μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα στην Ψηφιακή Εποχή καθώς επίσης η Βιώσιμη Διαχείριση Πόρων. Ειδικότερα, στο επίκεντρο της ανάλυσης θα τεθούν ζητήματα όπως η στρατηγική της ΕΕ και η καινοτομία στην αλυσίδα αξίας του αγροδιατροφικού τομέα, ο ρόλος των cluster στην προώθηση των ψηφιακών τεχνολογιών και αειφόρων αγροτικών πρακτικών, η σημασία του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τα αγροτικά προϊόντα και ο ρόλος της τραπεζικής χρηματοδότησης στη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών αγροδιατροφικών αλυσίδων.
 
Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικά στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι της πολιτείας, φορέων και οργανώσεων και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το 9ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με την κεντρική ομιλία, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΜάκη Βορίδη.

Agrotech Event Page| https://www.amcham.gr/events/event/agro2020/
Agenda | https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2020/12/Agro20_AGENDA.pdf
Registration | https://www.livemedia.gr/agro2020