Στα Άγραφα το 27ο Συνέδριο της ΠΕΝΑ 01/01

sta-agrafa-to-27o-synedrio-tis-pena-156350

Με κεντρικό σύνθημα «Τολμούμε- Καινοτομούμε –Δημιουργούμε», η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) ανοίγει τις πύλες για το 27ο Συνέδριο της, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος όπως επίσης και του Δήμου Αγράφων. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Καρπενήσι με παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη, του προέδρου της ΠΕΝΑ Νίκου Παυλονάσιου και μέλη της οργανωτικής επιτροπής, δόθηκε το πράσινο φως για την οργάνωση του συνεδρίου. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τους αγρότες λόγω της νέας ΚΑΠ και των πολλαπλών προβλημάτων που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή, η πανδημία και οι πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς οι ευκαιρίες που δίνονται λόγω των εξελίξεων των νέων τεχνολογιών, ολοι συμφωνήσαν στο πόσο σημαντικό για τον αγροτικό πληθυσμό είναι η πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης.

Οι Κύριοι Θεματικοί Άξονες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου αφορούν θέματα της επικαιρότητας, όπως επίσης και διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της υπαίθρου και ειδικότερα τους νέους αγρότες. Πιο συγκεκριμένα, θέματα που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, το ρόλο των αγροτών μέσα από την πανδημία, την ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας, τη διαχείριση των βοσκοτόπων, τον τουρισμό της υπαίθρου, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και οι δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελούν μέρος των ενοτήτων που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την παρουσία στελεχών χάραξης αγροτικής πολιτικής, πανεπιστημιακών, ερευνητών, επιχειρήσεων, επιστημόνων, ανθρώπων του αγροτικού τομέα κ.α.

Το Συνέδριο δημιουργεί μια μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και δικτύωσης για του νέους αγρότες για να βελτιώνουν τόσο τους επιχειρηματικούς όσο και τους επιχειρησιακούς στόχους με όραμα  την ανασυγκρότηση μιας παραγωγικής χώρας.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου καλεί τους νέους αγρότες αλλά και άλλους νέους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες στο email: [email protected]