Αγροανέλιξη-Farmers of the Future: Για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από Νέα Γεωργία Νέα Γενιά 01/01

agroanelixi-farmers-of-the-future-gia-4i-synechi-chronia-to-programma-epitachynsis-agrodiatrofikon-epicheiriseon-apo-nea-georgia-nea-genia-306780

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων Αγροανέλιξη, με τίτλο “Farmers of the Future”. Μέσω του προγράμματος, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, οικοτεχνίες, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών από όλη την Ελλάδα υποστηρίζονται στη δημιουργία νέων διαφοροποιημένων προϊόντων διατροφής, που βασίζονται στις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της ελληνικής γης.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Αγροανέλιξη, έχουν υποστηριχθεί 57 επιχειρήσεις και οικοτεχνίες από όλη την Ελλάδα. Πέρα από την επιχειρηματική κατάρτιση, την καθοδήγηση και τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις έχουν λάβει συνολικά 256.000 ευρώ ως οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Ως αποτέλεσμα, πάνω από 65 νέα προϊόντα τροφίμων έχουν αναπτυχθεί και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος, με τίτλο “Farmers of the Future”, μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας τεσσάρων μηνών, δίνει την ευκαιρία σε 12 μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς να αναπτυχθούν και να εξελίξουν τα προϊόντα τους.

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια & Συμβουλευτική Υποστήριξη

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υποστήριξης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικά εργαστήρια συνολικής διάρκειας 57 ωρών.  Στόχος ήταν η απόκτηση πρακτικών επιχειρηματικών γνώσεων, ερεθισμάτων και καθοδήγησης, για τη δημιουργία νεών διαφοροποιημένων προϊόντων. Τα εργαστήρια κάλυψαν διάφορες θεματικές, όπως: Έρευνα και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, Ασφάλεια Τροφίμων, Soft Skills, Επιχειρηματικά Εργαλεία, Διαπραγματεύσεις, Κοστολόγηση, Marketing, Πωλήσεις, Εξαγωγές κ.α.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν για την επιχείρησή τους ένα εξατομικευμένο πλάνο συμβουλευτικής υποστήριξης, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, συνολικής διάρκειας 240 ωρών, το οποίο παρέχετε σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη της αγοράς.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτική παρουσίαση της Νέας Γεωργίας Νέας Γενιάς