Αγρότες του μέλλοντος από το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” 01/01

agrotes-tou-mellontos-apo-to-programma-nea-georgia-gia-ti-nea-genia-188697
Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center) σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης  (DG AGRI) διοργανώνουν το πρόγραμμα “Οι αγρότες του μέλλοντος”  (Farmers of the Future) με στόχο να οραματιστούν το μέλλον της γεωργίας. 
 

Στη δεύτερη φάση του έργου αυτού, πραγματοποιούνται από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2020, συναντήσεις και workshops σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Πολωνία, Γαλλία, Σουηδία, Εσθονία, Ισπανία κλπ ) προκειμένου οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συζητήσουν με νέους αγρότες και τοπικά δίκτυα τις προκλήσεις και τις ελπίδες για το μέλλον των νέων γεωργών.

Στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε ως συνδιοργανωτή το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” το οποίο υλοποιείται μέσω της αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers και σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Η κλειστή συνάντηση εργασίας, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Μαρτίου (11.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.) στα γραφεία του προγράμματος (Ι.Κρανιδιώτη 2, Κτίριο Λάμδα, Θέρμη, 57001, Θεσσαλονίκη) με προσκεκλημένους 15 νέους αγρότες και παραγωγούς.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι:

  • Αγρότες.
  • Ηλικία 18-40 ετών.
  • Από περιοχές Θεσσαλονίκης και από τοποθεσίες έως 250 χλμ. απόστασης από την πόλη (υπάρχει δυνατότητα κάλυψης μεταφορικών εξόδων μέχρι 250 Ευρώ).
  • Καλοί γνώστες αγγλικών (κυρίως στον προφορικό λόγο).

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη συνάντηση, μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

ΑΙΤΗΣΗ