ΑΓΣ: Από 5 έως 9/9 το 4ο Μεσογειακό θερινό σχολείο για την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιοοικονομία 01/01

ags-apo-5-eos-9-9-to-4o-mesogeiako-therino-scholeio-gia-tin-aeiforo-anaptyxi-kai-ti-viooikonomia-139893

Το 4ο Μεσογειακό θερινό σχολείο για την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιοοικονομία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Αποτελεί συνδιοργάνωση με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Βιοοικονομία) και θα υλοποιηθεί με τη στήριξη των: European Community of Practice for Bioeconomy Education, International Hellenic University, της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και Greek Bio-economy Forum.

Στόχος του είναι να φέρει κοντά νέους σπουδαστές και διδάσκοντες από τον ακαδημαϊκό κόσμο, την έρευνα και τη βιομηχανία καθώς και φορείς από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Επαγγελματίες του χώρου, ακαδημαϊκά στελέχη του Perrotis College, νέοι ερευνητές και φοιτητές (Μεταπτυχιακού και Μεταδιδακτορικού επιπέδου) θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ενδιαφέροντα, τις δραστηριότητες τους στις χώρες τους και τα ινστιτούτα τους καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών τους στη βιοοικονομία, την κυκλική οικονομία και την υποστήριξη της αειφορίας γενικότερα.

Στα οφέλη συγκαταλέγονται η διεύρυνση των γνώσεων στο πεδίο της αειφόρου ανάπτυξης και κυρίως σε ένα εκ των εργαλείων της, δηλαδή στη βιοοικονομία, η ανάδειξη του τοπικού χαρακτήρα της Μεσογείου και των Βαλκανίων, η δυναμική δικτύωση και η ανάληψη κοινών δράσεων και έργων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες και εγγραφές ΕΔΩ