Αλεξανδρούπολη: «Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021» διοργανώνει από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου το Επιμελητήριο Έβρου 01/01

alexandroupoli-evdomada-exostrefeias-2021-diorganonei-apo-tis-26-eos-tis-31-iouliou-to-epimelitirio-evrou-87467

«Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021», διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου, με τη συνεργασία των δήμων και των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων και επαγγελματικών ενώσεων, από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του και σε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός θετικού κλίματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού.

Παρουσιάζοντας το σκεπτικό και τη στόχευση της «Εβδομάδας Εξωστρέφειας», ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Χριστόδουλος Τοψίδης, δήλωσε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, αποφάσισε την εν λόγω δράση σκεπτόμενη την αναγκαιότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και δημιουργίας ενός θετικού κλίματος. «Δεν έχουμε διοργανώσει εδώ και δύο χρόνια λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Covid 19, την «Alexpo», την έκθεση στην οποία συμμετείχε όλη η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου… Στο πλαίσιο αυτό είπαμε ότι το Επιμελητήριο Έβρου δεν πρέπει ν’ αφήσει άλλη μία χρονιά να πάει χαμένη. Πρέπει να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας, μία νότα γνωριμίας των προϊόντων αυτών που δημιουργήθηκαν και μέσα στην κρίση, γιατί μην ξεχνάτε ότι η κρίση δίνει ευκαιρίες, δημιουργήθηκαν και κάποιες καινούριες επιχειρήσεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «Εβδομάδας Εξωστρέφειας 2021», θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου στην Ορεστιάδα, στις 27 στο Διδυμότειχο, στις 28 στο Σουφλί, στις 29 στην Αλεξανδρούπολη και στις 31 στη Σαμοθράκη, από τις 21.00 έως τις 24.00 μία γιορτή εμπορίου όπου παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα έκθεσης των προϊόντων που παράγει η κάθε περιοχή και πώλησής τους ώστε να τα γνωρίσουν οι καταναλωτές.

«Σ’ αυτή την Εβδομάδα Εξωστρέφειας, τα προϊόντα που θα συλλέξουμε θα τα παρουσιάσουμε στους πολίτες, στους καταναλωτές μας στην Π.Ε. Έβρου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν και στη ΔΕΘ, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου, όπου πιθανόν θα γίνουν κάποιες εμπορικές συμφωνίες ή θ’ αναζητηθούν τα προϊόντα αυτά από μεγάλες αλυσίδες… Περισσότερο είναι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι μεγάλες έχουν βρει τα βήματά τους, έχουν μπει στα ράφια. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι που δεν έχουν τη δυνατότητα, αυτή τη χρονική στιγμή με τη δύσκολη οικονομική περίοδο να χρηματοδοτήσουν όλες αυτές τις εκθέσεις», σημειώνει ο κ. Τοψίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, διευκρινίζει ότι η συμμετοχή όλων των μελών του Επιμελητηρίου στις συγκεκριμένες διοργανώσεις είναι δωρεάν και καλεί όλους όσοι θέλουν να προβάλουν τα προϊόντα τους να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο το αργότερο έως και τη Δευτέρα.

«Μπορεί κάποιος που παράγει προϊόντα στην Αλεξανδρούπολη να έρθει στην Ορεστιάδα στις 26 του μηνός για να τα πουλήσει… Στην ουσία δηλαδή γίνεται μία διαδραστικότητα μέσα στην ίδια την Π.Ε. Έβρου. Να γνωρίσει το βόρειο κομμάτι με το νότιο τι παράγει, τι υπάρχει στα ράφια, στην αγορά, τι μπορεί να βρει μ’ ένα τηλέφωνο ή στο ίντερνετ. Είναι οι νέοι κανόνες που έχει επιβάλει και η πανδημία αλλά και η εξέλιξη της ζωής μας μετά από κάθε τέτοια μεταβατική περίοδο. Επάνω σ’ αυτά εμείς έχουμε την υποχρέωση ως φορέας και να χτίσουμε και να εργαστούμε.

Μ’ αυτό τον άξονα, αυτή τη στόχευση θα συνεχίσουν και οι επόμενες εκδηλώσεις, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα… σεβόμενοι πάντοτε την κρίση της υγείας, την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», καταλήγει ο κ. Τοψίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ