Ανοικτό Εργαστήριο για την Ψηφιακή Καινοτομία και την Τοπική Ανάπτυξη στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου 01/01

anoikto-ergastirio-gia-tin-psifiaki-kainotomia-kai-tin-topiki-anaptyxi-ston-dimo-oropediou-lasithiou-285493

Ανοικτό Εργαστήριο για την Ψηφιακή Καινοτομία και την Τοπική Ανάπτυξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:00 π.μ.. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, και διαδικτυακά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Ο Δήμος Οροπεδίου-Λασιθίου, στο πλαίσιο ανάδειξης της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων εφαρμογών ψηφιακής καινοτομίας, συμμετοχικότητας και διαφάνειας, καθώς και βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών που υλοποιεί, διοργανώνει με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας, Crowdpolicy,  το ανοιχτό εργαστήριο καινοτομίας και ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο του citylab θα παρουσιαστούν επίσης τα νέα ψηφιακά εργαλεία και οι δράσεις του Δήμου, όπως η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου, ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός του πολίτη και η πλατφόρμα συμμετοχικής διακυβέρνησης του Δήμου.

Στο #Citylab μπορεί να συμμετέχει και να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επιχειρηματίας, επαγγελματίες/εργαζόμενοι του πρωτογενούς τομέα, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στέλεχος οργανισμού του δημοσίου ή εκπαιδευτικού ιδρύματος και γενικότερα όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη βελτίωση της πόλης και την τοπική ανάπτυξη, με εργαλείο τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου:  11:00 – 13:00

  • Σχέδιο & Όραμα για τον ψηφιακό Δήμο Οροπεδίου-Λασιθίου
  • Η καλή πρακτική ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου και τα νέα εργαλεία συμμετοχικότητας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  • Καλές Πρακτικές ψηφιακού μετασχηματισμού για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας
  • Συζήτηση Q&A