Αντάμωμα απόδημων Θεσσαλών στον Αλμυρό 01/01

antamoma-apodimon-thessalon-ston-almyro-165996

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αλμυρού το σαββατοκύριακο (27 και 28 Ιουλίου). Κάθε χρόνο, το συνέδριο πραγματοποιείται σε διαφορετικό δήμο της Θεσσαλίας, με την ευθύνη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός».

«Όλοι οι Θεσσαλοί και γενικότερα όλοι οι απόδημοι που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αισθήματα αγάπης, νοσταλγίας και υπερηφάνειας για τη Θεσσαλία και την πατρίδα ευρύτερα συνεδριάζουν, ανταμώνουν, διασκεδάζουν, πραγματοποιούν συναντήσεις με τους φορείς, ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις, βάζοντας παράλληλα ένα θέμα-στόχο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το φετινό συνέδριο θα είναι αφιερωμένο, όπως ανακοινώθηκε, «στη σημασία και στον ρόλο του θεσσαλικού αεροδρομίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας», ενώ όπως σημειώνεται από τα μέλη της συνομοσπονδίας, «οι δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλοί μετανάστες τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύουν όλο και περισσότερο αεροπορικώς από το εξωτερικό στην Ελλάδα και είναι αναγκασμένοι να πετάξουν για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, απ’ όπου πρέπει να ταξιδέψουν άλλες τέσσερις ή πέντε ώρες, ή ακόμη και να διανυκτερεύσουν λόγω της ακατάλληλης ώρας της πτήσης».