Αρκαδία: Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα 01/01

arkadia-giorti-tou-dasous-stin-kastanitsa-131935

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετέχει και φέτος στη «Γιορτή του Δάσους» στην Καστάνιτσα Αρκαδίας, με δράσεις που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.

Η Γιορτή του Δάσους διοργανώνεται από τον Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και αποτελεί πλέον μια καθιερωμένη θερινή πολιτιστική εκδήλωση που συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια εορτασμού.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν από 06.08.2018 έως 18.08.2018 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βραδιές με ζωντανή μουσική, περίπατο στο δάσος, ομιλία για την τσακώνικη διάλεκτο, κ.α.

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει σε ορισμένες από αυτές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:30: περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά και εκδήλωση απελευθέρωσης ειδών άγριας ορνιθοπανίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA), στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:00: περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας θα παραμείνει ανοικτό κατά τις απογευματινές ώρες από τις 05/08 έως τις 11/08, για τους επισκέπτες.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα βρίσκεται στους χώρους του Κέντρου (αίθουσα Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος και αίθουσα Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων) παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες για την προστατευόμενη περιοχή, για τα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων της Καστάνιτσας αλλά και για τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και αυτό το καλοκαίρι στον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας, στο πλαίσιο της «Γιορτής του Δάσους 2018».

Πηγή: ert.gr