«Αρχινάει Λιάκο μ’» το Τρικαλινό Παζάρι 2019 το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 01/01

archinaei-liako-m-to-trikalino-pazari-2019-to-savvato-14-septemvriou-171349

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές υπαίθριες δραστηριότητες και μια μεγάλη κοινωνική εκδήλωση στις αρχές Σεπτεμβρίου, και πάλι είναι έτοιμη στα Τρίκαλα.

Το ξακουστό, μακραίωνης παράδοσης και τραγουδισμένο Τρικαλινό Παζάρι ανοίγει για όλους το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Δήμος Τρικκαίων όλο το προηγούμενο διάστημα ολοκλήρωσε τις σχετικές προετοιμασίες, τόσο σε επίπεδο διαγωνισμών, όσο και σε επίπεδο τεχνικό.

Οι προετοιμασίες αυτές ολοκληρώνονται με τα έργα υποδομών, την καθαριότητα, τις πρόσθετες βοήθειες που χρειάζονται οι εκθέτες. Συνεργεία του Δήμου από αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Πρασίνου, καθαρίζουν τον χώρο στις Καρυές, όπου τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια πραγματοποιείται αυτή η μεγάλη διοργάνωση. Μια διοργάνωση – πρόσκληση σε όλους του κατοίκους του νομού, αλλά και γειτονικών περιοχών, αφού ο χρόνος πραγματοποίησης συμπίπτει με το άνοιγμα των σχολείων, τον χρόνο λίγο πριν τη λήξη αγροτικών εργασιών και το έμπα του φθινοπώρου.

Και φέτος οι εκθέτες, οι συμμετέχοντες, οι περαστικοί, οι επισκέπτες, επικεντρώνονται στα προς πώληση είδη (ρούχα, παπούτσια, βιομηχανικά είδη, είδη σπιτιού, λευκά είδη κ.α.), στα γνωστά προς ψυχαγωγία στέκια με τρικαλινό λουκάνικο, χαλβά και σουβλάκι, στο πλήθος των παιχνιδιών και στο λούνα παρκ.

Το Παζάρι διαρκεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομία της περιοχής και την έναρξη των χειμερινών δραστηριοτήτων, σε μια δραστηριότητα που διαρκεί αιώνες στα Τρίκαλα. Κάτι που περιέγραψε τρικαλινός ο Κώστας Βίρβος με τον καλύτερο τρόπο στον «Θεσσαλικό κύκλο» του Γιάννη Μαρκόπουλου και τον διαχρονικό πρώτο στίχο του τραγουδιού «Παζάρι»: «Αρχινάει στα Τρίκαλα Λιάκο μ’ το παζάρι.