Ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 01/01

oloklirothike-to-9o-panellinio-synedrio-tis-gaia-epicheirein-297029

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν: “Η ελληνική γεωργία προς το 2030: Κερδίζοντας το στοίχημα της βιωσιμότητας με τη συνδρομή της ΚΑΠ“. Η εκδήλωση – θεσμός για τον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα πραγματοποιήθηκε στο κτήριο gaiasense HUB στον Πειραιά.

Το φετινό συνέδριο διεξήχθη σε μια κομβική και ιστορική περίοδο για τον πρωτογενή τομέα, καθώς το 2023 ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Συνεπώς σε αυτή την πρώτη χρονιά εφαρμογής της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, έρχεται να θέσει καίριους προβληματισμούς και να αναδείξει όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και φέτος ορισμένοι εκ των σημαντικότερων διαμορφωτών πολιτικής στην ΕΕ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, μέλη αγροτικών φορέων και κυρίως άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν επί των ζωτικών αυτών θεμάτων.

Οι τέσσερις ενότητες της ατζέντας του συνεδρίου ήταν οι:

✱ «Ενίσχυση της βιωσιμότητας της ευρωπαϊκής και της ελληνικής γεωργίας με τη συνδρομή της ΚΑΠ»

✱ «ΟΣΔΕ και καινοτόμα εργαλεία για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση»

✱ «Τομεακές στρατηγικές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων της ελληνικής γεωργίας» και

✱ «Ελληνική γεωργία 2030: στρατηγικές παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής γεωργίας» (Στρογγυλή Τράπεζα).

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος CAP4Clima, το οποίο υλοποιεί η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κατά το διάστημα 2022-2023 και υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.