Τη Δευτέρα 20/11 στη Θεσσαλονίκη, οι «6οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού» 01/01

ti-deftera-20-11-sti-thessaloniki-oi-6oi-mesogeiakoi-dromoi-vamvakiou-306876

Για 6η χρονιά διοργανώνονται οι «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ», τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η Ετήσια Εκδήλωση αποτελεί κορυφαίο γεγονός, στην οποία συμμετέχει το σύνολο των εκπροσώπων της αλυσίδας βάμβακος, παραγωγοί, εκκοκκιστές, κλωστοϋφαντουργοί, έμποροι εκκοκκισμένου βάμβακος, μεταφορείς κ.α.

Φέτος οι ενότητες εστιάζουν στις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος στις χώρες της Μεσογείου, στις προοπτικές της αγοράς βαμβακιού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο εθνικό σύστημα ποιότητας Agro2, στην Αναγεννητική Καλλιέργεια κ.α.

Ποιες ήταν οι εξελίξεις μέσα στο 2023 για το βαμβάκι στη λεκάνη της Μεσογείου;

Τί γίνεται στην παγκόσμια αγορά του βαμβακιού;  Ποιες οι δεσμεύσεις των εμπόρων απέναντι στο προϊόν;

Τί είναι η αναγεννητική γεωργία και ποια τα κίνητρα για τους παραγωγούς;

Τί είναι ολοκληρωμένη διαχείριση και πως μπορεί το σύστημα πιστοποίησης Agro2 να διασφαλίσει την εφαρμογή περιβαλλοντικών, κοινωνικών και ποιοτικών κανόνων;

και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) που ξεκίνησε το 2014 με μεγάλη απήχηση τόσο σε Ευρώπη όσο και εκτός αυτής.  Και φέτος συνδιοργανωτές είναι το Izmir Commodity Exchange και το Centro Algodonero Nacional. 

Στην εκδήλωση θα παραστούν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας τη σημασία του βαμβακιού για την οικονομία της χώρας μας.

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης