Διαβούλευση των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027 01/01

diavoulefsi-ton-draseon-stirixis-epicheirimatikotitas-kai-kainotomias-tou-programmatos-thessalia-2021-2027-219378

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή τεσσάρων ημερίδων διαβούλευσης για την οριστικοποίηση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της έρευνας-καινοτομίας που θα προκηρυχθούν προσεχώς από το Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027.

Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων Ευρώ στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης.

Το πρόγραμμα των ημερίδων έχει ως εξής: Το Σάββατο 20 Απριλίου, 15.00-19.00 Καρδίτσα, ξενοδοχείο Thessalikon Grand, θέμα «Αγροδιατροφή & σχετικά οριζόντια θέματα, Αειφορία-Ανθεκτικότητα-Βιωσιμότητα». Παρασκευή 26 Απριλίου, 17.00 – 21.00  Βόλος, ξενοδοχείο Domotel Xenia, θέμα Τουρισμός-Πολιτισμός & σχετικά οριζόντια θέματα. Βιομηχανία-Υλικά-Κατασκευές & σχετικά οριζόντια θέματα. Σάββατο 27 Απριλίου, 10.00 – 14.00 Τρίκαλα, Μύλος Ματσόπουλου, θέμα «Αγροδιατροφή & σχετικά οριζόντια θέματα. Τουρισμός-Πολιτισμός & σχετικά οριζόντια θέματα». Μ. Τρίτη 30 Απριλίου, 17.00 – 21.00, Λάρισα, Πάρκο Καινοτομίας JOIST, θέμα «Αγροδιατροφή & σχετικά οριζόντια θέματα. Βιοεπιστήμες-Φάρμακα-Υγεία & σχετικά οριζόντια θέματα».

Με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, έχουν συνταχθεί από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά Κείμενα Βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από το δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556.

  1. Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα (πρωτογενής τομέας και βιομηχανία τροφίμων & ποτών)
  2. Βιομηχανία / Μέταλλο / Δομικά Υλικά / Κατασκευές
  3. Τουρισμός / Πολιτισμός / Δημιουργικές Βιομηχανίες
  4. Βιοεπιστήμες / Φάρμακα / Υπηρεσίες Υγείας
  5. Αειφορία / Ανθεκτικότητα / Βιωσιμότητα (οριζόντιο)
  6. Ψηφιακές Τεχνολογίες (οριζόντιο)
  7. Λοιπές Οριζόντιες Δράσεις (Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας, χωρική διάσταση, ανθρώπινοι πόροι)

Μέσω των θεματικών ημερίδων διαβούλευσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει να συμπληρώσει και να οριστικοποιήσει τα Κείμενα Βάσης, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση προσκλήσεων για χρηματοδότηση έργων μέσω του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027. Η συνδρομή του παραγωγικού ιστού, της αυτοδιοίκησης, των ερευνητών και της κοινωνίας των πολιτών στην παραπάνω διαδικασία είναι κρίσιμη και ουσιώδης, δεδομένου ότι βάσει των Κανονισμών του ΕΣΠΑ 2021-2027, αν δεν έχει προβλεφθεί κάποια δράση, δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και γίνεται αποκλειστικά online στη διεύθυνση https://forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18.