Διαδικτυακή εκδήλωση για την κομποστοποίηση 01/01

diadiktyaki-ekdilosi-gia-tin-kobostopoiisi-291211

Την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 15:00 το Εργαστήριο Αγροοικολογίας, διοργανώνει μια ανοιχτή διαδικτυακή ομιλία σχετικά με την αξιοποίηση του κομπόστ στην καλλιέργεια.

Οι αυξανόμενες ανάγκες των αγροτών για βιώσιμους και οικονομικά συμφέροντες τρόπους λίπανσης έχει φέρει πολλούς παραγωγούς στη χρήση κοπριάς ή άλλων φυτικών υπολειμμάτων από τις καλλιέργειές τους. Τι διαφορά έχει όμως ένα σωστά φτιαγμένο κομπόστ από την απλή χρήση κοπριάς; Πως μπορεί κανείς να παράξει ένα σωστό κομπόστ με βάση τα φυτικά υπολείμματα που παράγει το χωράφι του; 

Μαζί μας θα είναι ο εδαφολόγος Σ. Καβασίλης όπου θα κάνει μια εισαγωγή στην κομποστοποίηση και θα παρουσιάσει μεθόδους παραγωγής κομπόστ με βάση τις διαφορετικές ανάγκες που έχει το κάθε χωράφι (π.χ. ανάλογα με τον τύπο εδάφους). Τέλος θα γίνει αναφορά σε καινοτόμες προσεγγίσεις στην κομποστοποίηση και σε πειράματα που γίνονται με φυτικά υπολείμματα από ελαιώνες και αμπελώνες.

Εγγραφές στο https://forms.gle/CMeAfKyXbPKMSr7b6

*Σε όλους τους εγγεγραμμένους θα σταλεί και το βίντεο της ομιλίας μετά το τέλος του σεμιναρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου DigiCompost που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο DIH-World.