Διαδικτυακό σεμινάριο: Δοκιμάζοντας τα κρασιά του Διονύσου 01/01

diadiktyako-seminario-dokimazontas-ta-krasia-tou-dionysou-147131

Την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, για τον αμπελώνα της περιοχής του Παγγαίου και τις τοπικές οινικές ποικιλίες, αλλά και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην οινογνωσία, την περιγραφή του κρασιού, την παρουσίαση του και το σερβίρισμα του, θα έχουν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές μονάδες της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας, στις 8 και 9 Ιουνίου 2021.

Η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο του διακρατικού έργου DIONYSOS, διοργανώνει διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο, με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού εστιατορίων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε τοπικές οινικές ποικιλίες από την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου, με στόχο την ανάδειξη της οινοτουριστικής ταυτότητας της περιοχής.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου, θα αναλυθούν τα αμπελοοινικά χαρακτηριστικά της περιοχής, θα παρουσιαστούν οι τοπικές ποικιλίες, ενώ θα περιγραφούν οι επαγγελματικές τεχνικές σερβιρίσματος και παρουσίασης ενός κρασιού. Μάλιστα, θα υπάρξει ζωντανή παρουσίαση κρασιών, γευσιγνωσία και γευστικός συνδυασμός τοπικών κρασιών με τοπικά εδέσματα.

Τις βασικές εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι: Δρ. Κατερίνα Καραμπατέα (χημικός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-MSc/PhD c Οινολογίας-εργαστηριακός συνεργάτης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας) και Θεολόγος Πλακόπουλος (βραβευμένος Sommelier/Wine Consultant).

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι η βελτίωση της οινογνωσίας και ειδικότερα στις τοπικές ποικιλίες της περιοχής στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και η απόκτηση των κατάλληλων δεξιοτήτων για την προώθηση τους, με στόχο την οινοτουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, από 9:00 έως και 1:30, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Οι επιθυμούντες να συμμετέχουν, πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα συμμετοχής έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στην διεύθυνση της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Α.Ε.-Ο.Τ.Α. (http://www.ankavala.gr/dionysos-seminario-topikos-oino/), όπου θα βρουν και το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.