Διαδυκτιακά το αντάμωμα των Σαρακατσάνων, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 01/01

diadyktiaka-to-antamoma-ton-sarakatsanon-to-savvato-16-ianouariou-219334

Διαδικτυακή  Εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «τα επώνυμα κουβαλούν τον πολιτισμό μας, ως  τις  ρίζες  μας» διοργανώνουν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19:30, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας και ο Σύλλογος  Σαρακατσαναίων Σκοπίων το «Χελιδόνι».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: 

«Αξιότιμοι κύριοι.

Σας θέλουμε συμμέτοχους να συμβάλετε στην σπουδαία αυτή  συλλογική μας προσπάθεια, καθώς τα επώνυμα κουβαλούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πολιτισμού ενός λαού ― ως τις ρίζες του.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19:30 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας και ο Σύλλογος  Σαρακατσαναίων Σκοπίων το «Χελιδόνι», οργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «τα Επώνυμα κουβαλούν τον πολιτισμό μας ως τις ρίζες μας».

Σαρακατσάνικα επώνυμα… αναζήτηση, συλλογή, μελέτη.., για μια παρουσίαση της έρευνας που έχει γίνει ως τώρα και αναζήτηση τρόπων εμπλουτισμού της συλλογής αυτής.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την  σπουδαία και γοητευτική εμπειρία και να συζητήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια να μην λείψει ΚΑΝΕΝΑ  Σαρακατσάνικο επώνυμο από αυτή την συλλογή.

Παρουσιάζει και αναλύει  τις πτυχές της  έρευνας ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας κ. Κωνσταντίνος Ντίνας καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Συζητούν μαζί μας οι:

  • Γιώργος Καψάλης, καθηγητής, πρ. Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων,
  • Γιώργος Σούρλας, πρ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,
  • Μαρία Καρατάσου καθηγήτρια Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης
  • Αθανάσιος Βασιλάκος καθηγητής Πολυτεχνείων  LTU Σουηδίας & Σίδνεϋ Αυστραλίας .

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη στην αναζήτηση τρόπων εμπλουτισμού της συλλογής αυτής.

Για να συμμετέχετε Συνδεθείτε  εδώ:

Σύνδεσμος Zoom: https://zoom.us/my/uowm.nuredpms

Live Streaming: https://www.youtube.com/channel/UChAdaJsJLQpgewcpHcQITuQ »