Οι διαγωνισμοί «OLIVE OIL TROPHY» και «TABLE OLIVES TROPHY» στο πλαίσιο της DETROP BOUTIQUE 2022 01/01

oi-diagonismoi-olive-oil-trophy-kai-table-olives-trophy-sto-plaisio-tis-detrop-boutique-2022-255806

Το ελαιόλαδο και η επιτραπέζια ελιά, εθνικά προϊόντα της χώρας μας, με στρατηγική σημασία και συμβολή στην εθνική μας οικονομία, θα έχουν την τιμητική τους στην  30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP BOUTIQUE 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2-4 Απριλίου 2022 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην προσεχή DETROP BOUTIQUE 2022, οι τυποποιητικές, εμπορικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων τους, στο πλαίσιο δύο νέων θεσμών, αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «ΔΕΘ – HELEXPO» με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Πρόκειται για τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και τον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY». Στους δύο διαγωνισμούς μπορούν να  συμμετέχουν τόσο οι εκθέτες της DETROP Boutique 2022, όσο και όσες επιχειρήσεις του τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιθυμούν μια διάκριση κύρους για τα προϊόντα τους, αποστέλλοντας αίτηση συμμετοχής και τα δείγματα των προϊόντων τους έως τις 15 Μαρτίου 2022.

Παράλληλα οι επισκέπτες της DETROP BOUTIQUE 2022 θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιδιαίτερο τμήμα του OLIVE INFO CENTER, να απολαύσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις των πολλών ποιοτικών ποικιλιών ελιάς και ελαιολάδου, να ενημερωθούν για την διαδικασία ελαιοπαραγωγής, έκθλιψης και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς, καθώς και για τις επίσημες μεθόδους οργανοληπτικής αξιολόγησης – γευσιγνωσίας ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς.

Η DETROP BOUTIQUE αναδεικνύει σε κάθε διοργάνωσή της, στο διεθνές κοινό, τα ποιοτικότερα delicatessen τρόφιμα, προβάλλοντας  την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας, τις πρώτες ύλες και τα μεταποιημένα προϊόντα σε εγχώριους, αλλά και διεθνείς αγοραστές και opinion leaders, απευθυνόμενη σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους, καθώς επίσης και σε δημοσιογράφους και σεφ.

Η ΦΙΛΑΙΟΣ «υπηρετεί» με συνέπεια τον ελαιοκομικό τομέα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη όλων των κρίκων της αλυσίδας παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής, καθώς και των επιχειρήσεων, με προβολή του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε έναν ή και στους δύο Διαγωνισμούς μπορούν να αποστείλουν email στο [email protected] & [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 210-3238092 προκειμένου να τους αποσταλεί ενημερωτικό υλικό. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΦΙΛΑΙΟΣ στο link https://filaios.org/draseis/olive-trophies/.