Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Έλληνα «Νέου Αγρότη 2022» 01/01

diagonismos-gia-tin-anadeixi-tou-ellina-neou-agroti-2022-274410

Στο πλαίσιο των εργασιών του 28ου Συνεδρίου Νέων Αγροτών ανακοινώθηκε ότι η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) διοργανώνει διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Νέου Αγρότη 2022».

Ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαίου Νέου Αγρότη 2022. Το βραβείο αυτό, αποτελεί ουσιαστικό μέρος του 8ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών, μια εκδήλωση ορόσημο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι αγρότες για το μέλλον του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα.

Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων είναι νέοι αγρότες, υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και γεωργικοί φορείς, συμμετέχουν στο Συνέδριο για να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες.

Το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας βρίσκεται στα χέρια των νέων αγροτών της ΕΕ, οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός πλήρως βιώσιμου γεωργικού τομέα – ενός τομέα που υποστηρίζει την περιβαλλοντική φροντίδα, τη δράση για την κλιματική αλλαγή αλλά και έξυπνες τεχνολογικές λύσεις για την παροχή ασφαλών και υψηλής ποιότητας τροφίμων.

Το θέμα του φέτος είναι « Ο ρόλος των νέων αγροτών στην επισιτιστική ασφάλεια ». Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε πως οι κατηγορίες βραβείων για το 2022 θα είναι ως εξής:

  •  Το πιο ανθεκτικό έργο για την ικανότητα να αντέχεις και να ανακάμπτεις από κραδασμούς και στρες που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19 ή/και την ικανότητα μετριασμού και προσαρμογής στις πολλές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή
  • Το καλύτερο ψηφιακό έργο για υιοθέτηση και διάδοση νέων τεχνολογιών ή/και γεωργικών πρακτικών
  • Καλύτερο έργο αγροτικής ανάπτυξης για τη συμβολή στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαίου Νέου Αγρότη 2022, στις Βρυξέλλες, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ο διαγωνισμός, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και από το Ευρωκοινοβούλιο.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12.00’’ στο email: [email protected] τηλ. επικοινωνίας : 6980836761 (Νικόλαος Παυλονάσιος, Πρόεδρος ΔΣ της ΠΕΝΑ) 6995736886 (Στέλιος Βογιατζής Γραμματέας ΔΣ της ΠΕΝΑ) 6983690869 (Σάρρος Γιάννης, Μέλος Επιτροπής Αξιολόγησης ) 6936615916 (Ματίνα Κανάκη MADE Group Team)