Διεθνές Συμπόσιο Πτηνοτροφίας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στις 19 και 20 Ιουνίου 01/01

diethnes-sybosio-ptinotrofias-apo-tin-amerikaniki-georgiki-scholi-stis-19-kai-20-iouniou-322667

Πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή Διεθνούς Συμποσίου Πτηνοτροφίας, ανέλαβε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 19 και 20 Ιουνίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον τομέα της εκτροφής πουλερικών.

Διαπιστώνεται ότι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου μετατρέπεται σε επίκεντρο κλιματικής και ανθρωπιστικής κρίσης και σημαντικό μέρος του αυξανόμενου πληθυσμού μεγάλων γειτονικών περιοχών μεταναστεύει προς την Ευρώπη, όπου στο μεταξύ η αγροκτηνοτροφική ενασχόληση εγκαταλείπεται. Η βιώσιμη και σταθερότερη παραγωγή θρεπτικών τροφών αναδεικνύεται σε ολοένα και πιο κρίσιμη πρόκληση, προκειμένου να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η εντεινόμενη κοινωνική και επισιτιστική κρίση. Η πτηνοτροφία συνιστά σθεναρό πυλώνα παραγωγής τροφίμων καθώς η παραγωγή κρέατος πουλερικών και αβγών μπορούν να συνεισφέρουν στην προσφορά ασφαλών τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας.

Σε αυτό το πλαίσιο των προκλήσεων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει το Συμπόσιο με σκοπό να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία της εκτροφής πουλερικών, να διερευνήσει τις βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων πουλερικών και να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ ειδικών από διάφορες χώρες. Με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων από τις ΗΠΑ (συνεργασία με το Multistate Poultry Research Program και το National Institute of Food and Agriculture / NIFA-USDA), θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν την πτηνοτροφία, όπως:

– η δημόσια υγεία (π.χ. σαλμονέλα),

– η υγεία των παραγωγικών σμηνών (π.χ. γρίπη των πτηνών),

– η ευζωία και βιωσιμότητα (π.χ. υποδομές που βελτιώνουν την ευζωία),

– οι εξελίξεις στην πτηνοτροφία (π.χ. τεχνολογία, διατροφή, ψηφιακή μετάβαση).

Επίσης θα συζητηθούν –μεταξύ άλλων- τα θέματα της: διατροφής και διαχείρισης πουλερικών, γενετικής και βελτίωσης φυλής, υγείας και ευημερίας των πουλερικών, ασφάλειας τροφίμων και βιοασφάλειας, βιώσιμης εκτροφής πουλερικών, καθώς και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα του κλάδου.

 Το συμπόσιο απευθύνεται σε ερευνητές και επιστήμονες, εκτροφείς πουλερικών και επαγγελματίες του κλάδου, φοιτητές και νέους επιστήμονες και φυσικά σε πολίτες που ενδιαφέρονται για την παραγωγή τροφίμων και την ασφάλεια τους.

 Οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα, ενώ για την παρακολούθησή τους απαιτείται εγγραφή και καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος.

 Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ