Για έκτη χρονιά, η εκδήλωση «Γη Μυλοποτάμου» στο Ρέθυμνο 01/01

gia-ekti-chronia-i-ekdilosi-gi-mylopotamou-sto-rethymno-167347

Ο πολιτιστικός  επιμορφωτικός σύλλογος Περάματος οργανώνει για 6η χρονιά τις εκδηλώσεις «Γη Μυλοποτάμου» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου, του  Εμπορικού Επιμελητήριου και την οργάνωση του πολιτιστικού επιμορφωτικού συλλόγου Περάματος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται 9 με 11 Αυγούστου με στόχο, όπως αναφέρει ο σύλλογος, την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και των προϊόντων της περιοχής και πλαισιώνουν πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων από όλη την Κρήτη καθώς και άνθρωποι που υπηρετούν την τέχνη, τα γράμματα και την επιστήμη.

Στις παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

-Παρασκευή 9 Αυγούστου

.-Εγκαίνια και Αγιασμός παρουσία των επίσημων και των επισκεπτών.

-Στα πλαίσια της δράσης «το ψωμί ψωμάκι» οι  γυναίκες του ΚΗΦΗ μας παρουσιάζουν πως παρασκευάζεται ο χόντρος από κριθάρι ένα φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Σάββατο 10 Αυγουστου

-παρουσίαση κ γευσιγνωσία από τον πολιτιστικό σύλλογο απανταχού Aλοϊδιανών Αγ.  Γεώργιος.. «Πως τα φύλλα του αμπελιού γίνονται ντολμαδάκια».

-παρουσίαση κ επίδειξη από τον κύριο Διαλεκτάκη, έναν παραδοσιακό καλαθοπλέκτη τεχνίτη μιας δεξιότητας που απαιτεί συγκέντρωση και δίνει χρηστικά έργα τέχνης.

Κυριακή 11 Αυγούστου

-Παρουσίαση κ γευστική δοκιμή διαδικασίας αποξήρανσης σύκων για τον χειμώνα.. Τις πεντανόστιμες  συκομαϊδες από τον πολιτιστικό επιμορφωτικό σύλλογο Περάματος.

Παρουσίαση κ επίδειξη κατασκευής κεραμικών αντικειμένων από τον πολιτιστικό σύλλογο Μαργαρίτων.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως επίσης και παρουσίαση κρητικών χορών. Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Γιώργος Λιανές κ Γιάννης Βαρδής με το συγκρότημα τους

Σάββατο 10/08

Δημήτρης Μπάσης με την ορχήστρα του

Κυριακή 11 Αυγούστου

Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης χορεύει για τη γη με την μουσική των Γιώργου Χαλκιαδάκη  και Γιώργου Μανωλιούδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ