“Ελαίας Νήσος Λέσβος”: Διαδικτυακό σεμινάριο για τη συγκομιδή της ελιάς στις 22/9 01/01

elaias-nisos-lesvos-diadiktyako-seminario-gia-ti-sygkomidi-tis-elias-stis-22-9-190875

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Η κατάλληλη εποχή συγκομιδής της ελιάς και πώς επηρεάζονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 7.00 μ.μ.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εξειδικευμένων Eλλήνων επιστημόνων και θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της εταιρείας «Agrology» και τη συνεργασία των OliveOilSeminars.

Θα απευθύνεται πρωτίστως σε ελαιοκαλλιεργητές και γεωπόνους της Λέσβου, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του λεσβιακού ελαιολάδου. Λόγω της διαδικτυακής μετάδοσης το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα γεωπόνοι, ελαιοκαλλιεργητές, στελέχη αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών καθώς και φοιτητές σχολών γεωπονικής κατεύθυνσης. Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις και να επικοινωνήσουν, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, με τους ομιλητές.

Κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι οι:

Βασίλης Φραντζολάς, Σύμβουλος ποιότητας ελαιολάδου, με τίτλο: «Πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής: Η επιλογή του κατάλληλου χρόνου και τρόπου»

Μανώλης Σαλιβαράς, Εργαστηριακός αναλυτής & γευσιγνώστης ελαιολάδου, με τίτλο: «Επιπτώσεις στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από κακές πρακτικές»

Δρ. Νικόλαος Ρηγάκης, Agronomic R&D Manager, AGROLOGY SA, με τίτλο: «Ο ρόλος της εξειδικευμένης θρέψης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, ενώ θα μεταδίδεται απευθείας και μέσω facebook από τη σελίδα ELIA Lesvos confest.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου μέσω zoom πραγματοποιούνται εγγραφές στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3zicAA9. Στους συμμετέχοντες που θα έχουν εγγραφεί θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πηγή: ertnews.gr