Ελληνογερμανική Ημέρα για την οικονομία και τις επενδύσεις 01/01

ellinogermaniki-imera-gia-tin-oikonomia-kai-tis-ependyseis-210713

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνέχεια του επιτυχημένου «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2020 στο Βερολίνο και του Hellenic German Virtual Business Forum, τον Ιούνιο 2020 και με σκοπό να υλοποιήσει μέρος των εκδηλώσεων, που είχαν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της 85ης ΔΕΘ, διοργανώνει ψηφιακά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, την «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια οικονομία δοκιμάζονται από την πανδημική κρίση, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διατηρεί ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής αγοράς, με στόχο την ανάταξη της οικονομικής δραστηριότητας προς όφελος των δύο χωρών. Ανάλογη στόχευση θα έχει και η «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», που θα λειτουργήσει ως διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών, ιδεών και προτάσεων μεταξύ των πολυάριθμων παραγόντων της ελληνικής και της γερμανικής αγοράς που θα συμμετάσχουν, από απόσταση, στη διοργάνωση.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. DrVolker Treier, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

Στο πλαίσιο της e-διοργάνωσης θα υπάρχει η δυνατότητα B2B ψηφιακών συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών και γερμανικών εταιριών, με την προοπτική σύναψης νέων εμπορικών ή και επενδυτικών συνεργασιών.

Χορηγοί της «Ελληνογερμανικής Ημέρας για την Οικονομία και τις Επενδύσεις» είναι οι εταιρίες: AEGEAN MOTORWAY, ALLIANZ, BAYER HELLAS, BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS, DHL EXPRESS, ERGO, JUWI HELLAS, LIDL HELLAS, ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε, TÜV HELLAS (TÜV NORD), Veridos Matsoukis ΑΕ και V+O.