Με έμφαση στην ασφάλεια τροφίμων και την προστασία των παραγωγών η παρουσία της Κομισιόν στην 84η ΔΕΘ 01/01

me-emfasi-stin-asfaleia-trofimon-kai-tin-prostasia-ton-paragogon-i-parousia-tis-komision-stin-84i-deth-170287

Με έμφαση στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη θα συμμετάσχει φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος της συμμετοχής είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).

Στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, θα εκτεθούν συνολικά πάνω από 100 διαφορετικά ελληνικά προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της Ε.Ε.. Τα προϊόντα θα προέρχονται από την κεντρική Μακεδονία (στις 07, 08 & 15/09), την Ήπειρο (στις 09/09), τη δυτική Μακεδονία (στις 10/09), την ανατ. Μακεδονία και Θράκη (στις 11/09), την Κρήτη (στις 12/09), τη δυτική Ελλάδα (στις 13/09), και τη Θεσσαλία (14/09) και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κεράσια τραγανά Ροδοχωρίου, κονσερβολιά Άρτας, τυρί Μετσοβόνε και πιπεριές Φλωρίνης. Το απόγευμα κάθε ημέρας, ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάζει live συνταγές με βάση αυτά τα προϊόντα.

Οι πόρτες του περιπτέρου θα ανοίξουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και θα παραμένουν ανοικτές για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κατά τις ώρες λειτουργίας της.

O αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προταθείς Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το περίπτερο, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μαρκοπουλιώτη.

Πηγή: naftemporiki.gr