Ενημέρωση για τα χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά έργα 01/01

enimerosi-gia-ta-chrimatodotoumena-evropaika-erga-173747

Δύο πρωτότυπες εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διευκολύνουν, απλοποιούν, ενδυναμώνουν ή ακόμη και ομορφαίνουν την καθημερινότητά τους διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

Βόλτα στον Θερμαϊκό

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει μέσω… θαλάσσης σήμερα, Παρασκευή 4/10, στις 5 το απόγευμα, καθώς προγραμματίζεται ο περίπλους της πόλης. Όπως αναφέρει η επικεφαλής του Europe Direct ΚΕΔΗΘ, Χρυσάνθη Αντωνίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αρμενίζοντας στον Κόλπο του Θερμαϊκού με καραβάκι της θαλάσσιας συγκοινωνίας, για τα έργα επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, η οποία βρίσκεται πίσω από πλήθος έργων που υλοποιούνται ανά την Ευρώπη και συνδράμουν στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των διάφορων περιφερειών και στην καθυστέρηση των λιγότερο ευνοημένων. «Ο ρόλος μας είναι και θέλουμε να επικοινωνήσουμε τις πολιτικές της ΕΕ και τα οφέλη που έχουν οι πολίτες από αυτές», τονίζει η κα Αντωνίου.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Στο πλαίσιο αυτό, το Εurope Direct διοργανώνει, ακόμη, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με τίτλο «Επί τούτου. Η Ευρώπη στην πόλη μου, στη ζωή μου στην καθημερινότητά μου». Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να αποτυπώνουν έργα –τοποθεσίες, γεγονότα, αντικείμενα κ.λπ.– που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ και αποδόθηκαν στους πολίτες της Ελλάδας, όπως έργα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον, την ενέργεια, την εκπαίδευση και την κατάρτιση κ.ά. Η θεματολογία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να αντληθεί τόσο από το εθνικό πάρκο της λίμνης Κερκίνης, το αναπλασμένο έργο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, αλλά και από έργα που αφορούν την ανάπλαση και την ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του ανακτόρου Αιγών στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας στην Ημαθία.