Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας 01/01

erchetai-to-2o-festival-oinon-kai-apostagmaton-thessalias-320630

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον εξαιρετικό και φιλικό για όλους χώρο του «Μύλου Ματσόπουλου» στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2024.

Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και τον συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ – Οίνοι και Αποστάγματα Θεσσαλίας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11μ.μ. και την Κυριακή 12-8μ.μ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες. Το Σάββατο στις 6μμ σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης του οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.