Έρχεται το 5ο Food Experience Graviera Naxos 2023 και η 14η Γιορτή Πατάτας 01/01

erchetai-to-5o-food-experience-graviera-naxos-2023-kai-i-14i-giorti-patatas-299801

Η μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή του Αιγαίου, πιστή στο ραντεβού της το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, έρχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές χαράς, διασκέδασης, ξεφαντώματος και την μοναδική εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας και του γνήσιου νησιώτικου πανηγυριού!

Παράλληλα, όμως, σκοπεύει και να προβληματίσει. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, με τους παρατεταμένους καύσωνες και τις καταστροφικές πυρκαγιές, το φετινό event θα έχει θέμα «Kλιματική αλλαγή και γαστρονομία».

Έτσι, τα φετινά βραβεία Naxian Excellence Awards by EAS Naxos, τα οποία ψήφισε και φέτος η επιτροπή ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών με επικεφαλής τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννη Πολίτη, θα απονεμηθούν στους μετεωρολόγους και στους καθηγητές που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην μελέτη του φαινομένου του θερμοκηπίου ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους, καθώς η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες είναι πρωταρχικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Και φέτος στην διάσημη γιορτή θα δώσουν το παρών διάσημοι ηθοποιοί, γνωστοί chefs και influencers. Στο παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες) θα διασκεδάσουμε με τραγούδια της Στελλίνας Κονιτοπούλου και του Γιάννη Πειραιώτη. Στο βιολί θα ‘ναι ο Νικόλας Μάκαρης και στο λαούτο οι Αντώνης Κονιτόπουλος και Κώστας Πατέλης. Το κέφι θα απογειώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Αγίου Αρσενίου.