Έρχεται η γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων (Βίντεο) 01/01

erchetai-i-giorti-tis-gravieras-stin-anopoli-sfakion-vinteo-168008

Η μεγάλη Γιορτή της Γραβιέρας , η γιορτή του παραδοσιακού κρητικού τυριού διοργανώνεται και φέτος στην Ανώπολη των Σφακίων , την ημέρα της Παναγίας , στις 15 Αυγούστου 2019 στις 9:00 το βράδυ.

Η Ανώπολη , είναι κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό με μεγάλη παράδοση στην τυροκομία που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πίσω. Είναι το χωριό με τα περισσότερα παραδοσιακά μιτάτα στη Κρήτη , κάποια λειτουργούν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν εκατοντάδες χρόνια , χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμά και προβάλλει , το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου μας την Κρητική Γραβιέρα.

Η γιορτή που πρωτοδιοργανώθηκε το 1985 διανύει φέτος την 35η χρονιά της απόλυτα επιτυχημένης πορείας της , αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από πολλές χιλιάδες κρητικούς , αλλά και από καλοκαιρινούς επισκέπτες του τόπου μας.

Τους ευχαριστούμε όλους , ένα-ένα ξεχωριστά που τίμησαν το τόπο μας και τους περιμένουμε και φέτος , την ημέρα της Παναγίας , τον Δεκαπενταύγουστο να ξαναβρεθούμε για άλλη μια αξέχαστη βραδιά.

Είναι μία από τις καλύτερες χοροεσπερίδες της Κρήτης , αν όχι η καλύτερη , και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι χιλιάδες επισκέπτες μας που έχουν ζήσει την εμπειρία. Η περιποίηση και η φιλοξενία είναι κορυφαία , τα φαγητά εξαιρετικής ποιότητας , ο τόπος μοναδικός , η μουσική γνήσια παραδοσιακή.

Περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους και τις φίλες μας να τους περιποιηθούμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Πηγή: www.kriti24.gr