Εθνική Τράπεζα: Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τον 14ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας 01/01

ethniki-trapeza-mechri-tis-4-oktovriou-oi-aitiseis-gia-ton-14o-diagonismo-kainotomias-kai-technologias-302224

Την έναρξη του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι θεματικές του διαγωνισμού είναι:

✱ Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα

✱ ΕSG, Περιβάλλον και Τεχνολογία

✱ Πολιτισμός και Τεχνολογία

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό προσκαλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος: KEMEΛ, Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, HIGGS, ΟΚ!Τhess, CapsuleT, Bayer Eλλάς, Mastercard, ΝΒG Pay και ακόμη 45 φορείς και οργανισμούς.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι τέσσερις πρώτες προτάσεις λαμβάνουν χρηματικά βραβεία 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Οι δέκα πρώτες προτάσεις τυγχάνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας.

Για επιλεγμένες προτάσεις, διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Τράπεζας στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Η υποβολή των προτάσεων διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 15:00 μ.μ.