ΠΕΝΑ: 1η έως τις 3 Οκτωβρίου το 27ο συνέδριο στα Άγραφα (video) 01/01

pena-1i-eos-tis-3-oktovriou-to-27o-synedrio-sta-agrafa-video-242195

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη διοργάνωση από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου του 27ου συνεδρίου της ΠΕΝΑ στα Άγραφα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πραγματοποίησή του θα αποτελέσει μια σημαντική ενίσχυση για τον ρόλο των νέων της περιοχής και όχι μόνο.

Όπως δηλώνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Νίκος Παυλονάσιος: «Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η ΠΕΝΑ τόλμησε για τη διοργάνωση του συνεδρίου της, το οποίο αποτελεί θεσμό για 26 και πλέον χρόνια. Επιλέξαμε τον Δήμο Αγράφων για να μεταφέρουμε το μήνυμα σε όλους τους νέους αγρότες της χώρας, ότι ο αγροτικός τομέας δεν έχει μόνο πεδιάδες. Έχει και δύσβατες περιοχές, όπου κατοικούν άνθρωποι και κυρίως αγρότες. Θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους στην ύπαιθρο, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα δίνουμε λύσεις σε πολλά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας και κυρίως τους νέους».

Η Κατερίνα Καλαντζή, εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, δήλωσε ότι το συνέδριο των Νέων Αγροτών μέρα με τη μέρα ολοκληρώνεται και εφόσον το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες, θα έχει μεγάλη επιτυχία: «Την πρόταση για τη διοργάνωση του συνεδρίου την έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και όλοι με τον τρόπο μας συμβάλλουμε στην καλύτερη οργάνωσή του, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Για εμάς δεν είναι θέμα αριθμητικής, αλλά περισσότερο ποιότητας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του αντιδήμαρχου Αγράφων, Παναγιώτη Γκορόγια: «Για πρώτη φορά στην περιοχή μας διοργανώνεται συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο έχει σχέση με τον πρωτογενή τομέα. Για εμάς αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα για τους νέους του τόπου μας. Στόχος μας είναι η καλύτερη οργάνωση στον πρωτογενή τομέα, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η ενίσχυση άλλων δραστηριοτήτων, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου