Φεστιβάλ Μελιού στο πάρκο Αλκαζάρ από τον Συνεταιρισμό Apis Era Thessaly 01/01

festival-meliou-sto-parko-alkazar-apo-ton-synetairismo-apis-era-thessaly-320634

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, ο νεοσύστατος Συνεταιρισμός Θεσσαλών παραγωγών Apis Era προγραμματίζει την Κυριακή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 20 Μαΐου διάφορες εκδηλώσεις με τίτλο ΒeeDay 24. Οι περισσότερες από αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στο πάρκο Αλκαζάρ και θα περιλαμβάνουν ενημέρωση μαθητών, συναυλία με την μπάντα Entopica, αγώνα δρόμου 5 χλμ. και 1 χλμ. και άλλες ενημερωτικές δράσεις που έχουν ως στόχο την προβολή της αξίας/μοναδικότητας του ελληνικού μελιού και την ανάδειξη του σημαντικότερου έργου της μέλισσας στην γεωργική παραγωγή και το περιβάλλον: την επικονίαση.

Ο Apis Era Thessaly είναι ένας νεοσύστατος Συνεταιρισμός (ιδρύθηκε το 2023), που αποτελείται από Θεσσαλούς μελισσοκόμους νέας γενιάς. Κύρια δραστηριότητα του είναι η συλλογή μελιού από τα μέλη του, η τυποποίησή του και, στη συνέχεια, η προώθηση του.

φωτό: Instagram/@apis_era_thessaly

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ιωάννη Σένκο: «Πιστεύοντας στην δύναμη της συλλογικότητας, έχουμε ως όραμα να δώσουμε την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στο ελληνικό μέλι και να αναδείξουμε αυτό το πολύτιμο έντομο: τη μέλισσα. Λίγο μετά την ίδρυσή μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, από τις οποίες χάθηκαν περισσότερα από 112.000 μελισσοσμήνη, ενώ υπήρξαν τεράστιες ζημιές σε εξοπλισμό, οχήματα και αποθηκευμένα μέλια. Ο αριθμός των μελισσοκόμων που επλήγησαν ανήλθε σε 950. Τα νούμερα αυτά είναι πρωτόγνωρα για την ιστορία της μελισσοκομίας».