Φλώρινα: Στις 28 Νοεμβρίου το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων 01/01

florina-stis-28-noemvriou-to-9o-ellinogermaniko-foroum-trofimon-307993

Στην ακριτική Φλώρινα θα χτυπήσει η καρδιά της αγροδιατροφής, αλλά και της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων, αναλύοντας και προβάλλοντας τις στρατηγικές δικτύωσης και τα εργαλεία προώθησης παραγωγών στην αγορά τροφίμων και ποτών στη Γερμανία.

Όπως πρώτη έγραψε από το καλοκαίρι η «ΥΧ», όλα αυτά θα συμβούν κατά τη διάρκεια του 9ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, την ερχόμενη Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, με τίτλο «Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή – Προϊόντα της Δ. Μακεδονίας στη γερμανική αγορά».

Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας του Βερολίνου, την Enterprise Greece Invest & Trade και το Επιμελητήριο Φλώρινας.

Β2Β συναντήσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου, Σάββα Σαπαλίδη, πρόκειται για ένα σημαντικό αγροδιατροφικό συνέδριο, όπου θα λάβουν χώρα Β2Β συναντήσεις επτά γερμανικών εισαγωγικών επιχειρήσεων διανομής και δικτύων χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων με ισχυρή παρουσία στη γερμανική αγορά, με αντίστοιχες τοπικές επιχειρήσεις.

«Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 35 δυτικο-μακεδονικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων 15 από τη Φλώρινα (Έλληνες παραγωγοί, διακινητές και τυποποιητές, αγροτικοί συνεταιρισμοί κ.ά.), που επιθυμούν να εξάγουν ελληνικά προϊόντα στη γερμανική αγορά», τονίζει ο κ. Σαπαλίδης.

Οι γερμανικές εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι ALTUN Lebensmittel, Amina Anders, Aroma Olymp, I.Schroeder, Wick Food και Wine and Nature, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα, όπως κρασί, λικέρ, τυποποιημένες πιπεριές Φλωρίνης, μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, τσάι, ρίγανη κ.ά.