Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας και έκθεση τοπικών προϊόντων «Γη του Διονύσου» 01/01

gastronomiko-festival-dramas-kai-ekthesi-topikon-proionton-gi-tou-dionysou-273259

ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ οστά παίρνει η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, όσον αφορά την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, για τη δημιουργία ενός διονυσιακού μενού, ως γαστρονομική ταυτότητα της Δράμας.

Πρόσφατα μάλιστα, ένας πολύ γνωστός σεφ βρέθηκε στη Δράμα και περιηγήθηκε σε όλο το Νομό, συγκεντρώνοντας στοιχεία από κάθε περιοχή, καθώς και τοπικά προϊόντα, προκειμένου να δημιουργήσει πιάτα, τα οποία θα χαρακτηρίζουν την περιοχή αυτή.

Το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, υλοποιείται στο πλαίσιο του LEADER και έχει κεντρικό τίτλο «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης», σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν όλα τα τοπικά προϊόντα στην περιοχή της Δράμας, να τα συνδέσει με την εποχή του Διονύσου, την παρουσία του στην περιοχή και την επιρροή του στη γαστρονομία της περιοχής.

Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας είναι  ο επικεφαλής εταίρος του σχήματος αυτού και έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της Δράμας και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον μέσα από τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας.

Τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων είναι έτοιμη να παρουσιάσει πλέον σε ένα τριήμερο φεστιβάλ στη Δράμα, την πρότασή της για ένα διονυσιακό μενού, που θα μπορεί να αποτελέσει μάλιστα και την γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει ορισμένα δείγματα από αυτά τα πιάτα, να τα γευτεί και φυσικά αυτά να παρουσιαστούν και εκτός των ορίων του Νομού Δράμας με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και ο πρόεδρος κ. Καλλίας, «το όραμά μας είναι να δοθεί προστιθέμενη αξία, τόσο στα ίδια τα προϊόντα, όσο και στον ρόλο τους ως μέρος της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Δράμας με την δημιουργία βιωματικών εμπειριών.

Για τον λόγο αυτό έχουμε δρομολογήσει σειρά στοχευμένων δράσεων, όπου σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς θα αναδείξουμε τον χαρακτήρα της τοπικής κουζίνας, δίνοντας μια σύγχρονη χροιά που θα διαφοροποιήσει την γαστρονομία της Δράμας».

Το πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ περιλαμβάνει την πρώτη μέρα 23/9 μια εκδήλωση οινο-γευσιγνωσίας, η οποία θα γίνει στο ξενοδοχείου «KOUROS». Πρόκειται για μια κλειστή εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο θα δημιουργηθεί από Chef και θα παρουσιαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων (δημοσιογράφοι γαστρονομικών εντύπων, δημοσιογράφοι πολιτικών εφημερίδων, επιχειρηματίες, πολιτικοί κ.α.).

Οι καλεσμένοι, υπό τους ήχους lounge μουσικής, θα μπορούν να γευτούν τα κρασιά των τοπικών οινοποιών σε συνδυασμό με μενού από προϊόντα της Δράμας (wine taste, wine cocktail κα.), ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν το «πάντρεμα» του οίνου με τη Δραμινή γαστρονομία.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, για το όραμα της Ένωσης Ξενοδόχων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Νομού Δράμας, τη δημιουργία ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο θα επανακαθορίσει τη θέση της Δράμας στο γαστρονομικό χάρτη ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη και τέλος τους μελλοντικούς στόχους της Ένωσης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ

Επίσης, στην 24 και 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο του κοινού, στον αύλειο χώρο του ΟΣΕ, από τις 12.00 το μεσημέρι και τις δύο αυτές ημέρες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι Δραμινοί θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαστρονομίας, μέσω των ίδιων των παραγωγών.

Θα μάθουν για τα προϊόντα και την παραγωγή τους ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να τα γευτούν μέσω διαφόρων εδεσμάτων που θα δημιουργούνται εκείνη την στιγμή από τον γνωστό Chef.

Βασικός σκοπός του διήμερου φεστιβάλ γαστρονομίας είναι να γνωρίσει ο δραμινός κόσμος τα προϊόντα της Δράμας, πράγμα που αποτελεί την αφετηρία για την γενική γαστρονομική ανάπτυξη, καθώς η ανάδειξη μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εφόσον όλοι οι πολίτες της περιοχής γίνουν μέρος αυτής. Μέσα από την εκδήλωση, το κοινό θα μπορεί να συνδέσει την αξία του πρωτογενούς τομέα, με τον τουρισμό και τις δυνατότητες της περιοχής, με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις.

Πηγή: proinos-typos.gr