Γεωτεχνική ημερίδα στη Λάρισα για την κλιματική αλλαγή 01/01

geotechniki-imerida-sti-larisa-gia-tin-klimatiki-allagi-181204

Ημερίδα για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους εδαφικούς πόρους και στις αροτραίες καλλιέργειες της Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 14 Μαΐου, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ, η ΠΟΣΓ και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Ακαδημαϊκός, πρώην πρύτανης του ΓΠΑ, Ανδρέας Καραμάνος, ο οποίος θα παρουσιάσει μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο έδαφος και τις καλλιέργειες σε τρεις αντιπροσωπευτικές περιοχές της Θεσσαλίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

18:00 Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους. Εισαγωγή από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ

18:30-19:00 Α. Καραμάνος: «Εκτιμήσεις των Επιδράσεων της Κλιματικής Αλλαγής στους Εδαφικούς Πόρους και στις Αροτραίες Καλλιέργειες της Θεσσαλίας»

19:00-19:20 Ν. Κ. Γκούμας: «Αντιπλημμυρική θωράκιση και βιώσιμα υδατικά διαθέσιμα στη Θεσσαλία, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για ανασυγκρότηση και αντιμετώπιση κινδύνων ασφάλειας νερού»

19:20-19:40 Δ. Σοφολόγης, Πρόεδρος ΠΟΣΓ: «Οι επιδράσεις της ΚΑΠ 2023-2027 στην “αρδευόμενη γεωργία” της Θεσσαλίας, προτάσεις για την ενδιάμεση αναθεώρησή της με γνώμονα το αρδευτικό νερό»

19:40-20:00 Φ. Γέμτος, Ομότιμος Καθηγητής του ΠΘ: «Γεωργία Συντηρήσεως ως μέσο διατήρησης της υγείας του εδάφους και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

20:00-20:30 Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, συζήτηση

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας.