Γευσιγνωσίες, κρασιά και διαγωνισμός οινοχόων στα ΒορΟινά της Αθήνας τη Δευτέρα 30/1 01/01

gefsignosies-krasia-kai-diagonismos-oinochoon-sta-voroina-tis-athinas-ti-deftera-30-1-283174

Γευσιγνωσίες, γνωριμία με τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας, masterclass για επαγγελματίες και διαγωνισμό Οινοχόων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ΒορΟινά της Αθήνας, μια διοργάνωση που «ταξιδεύει» τα κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα φετινά ΒορΟινά φιλοδοξούν να είναι λαμπερά και να προσφέρουν στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα, με την περιήγησή τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί, στον μοναδικό αυτό γεωφυσικό ανάγλυφο χάρτη της χώρας. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης είναι μερικά μόνο από το εύρος των ΒορΟινών.

Κυρίως όμως οι επισκέπτες στα ΒορΟινά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των κρασιών και αποσταγμάτων, να ενημερωθούν για τις νέες δημιουργίες, νέες ετικέτες και στυλ κρασιών και να δοκιμάσουν παλιές σοδειές. Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας για το κοινό (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό των ΒορΟινών – χωρίς κράτηση), παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης για την Σταυρούλα Κουράκου “Όινάνθη” (με ελεύθερη είσοδο), Masterclass για επαγγελματίες σχετικά με τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη και τον τελικό του πανελληνίου διαγωνισμού Οινοχόων (με είσοδο ελεύθερη για το κοινό).

Στην κεντρική αίθουσα των ΒορΟινών, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού το θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας βραβευμένων, ανά κατηγορία, οίνων του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ