Η γιορτή των Μανιταριών 14-15 Δεκεμβρίου στη Λέσβο 01/01

i-giorti-ton-manitarion-14-15-dekemvriou-sti-lesvo-182071

H ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ 2019 οργανώνεται στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019 και συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Β. Αιγαίου.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η διάδοση της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη Λέσβο αλλά και η προβολή των δυνατοτήτων που αναπτύσσονται για ανάδειξη των μανιταριών της Λέσβου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το σεμινάριο μανιταρογνωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο Καθ. Ν. Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ο κ. Γ. Φρανσουάς, Πρόεδρος Μανιταρόφιλων Λέσβου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Α. Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «Μανιτάρια της οροσειράς της Ροδόπης» και ένας από τους πλέον ειδικούς για τα μανιτάρια της Ελλάδας.

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ 2019» θα συνεχιστεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στη Λέσβο και εξόρμηση στο δάσος για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών με τη συνοδεία των μελών του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Λέσβου, οι οποίοι θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά των μανιταριών. Σημείο συνάντησης: διασταύρωση Ε.Ο. Μυτιλήνης – Πολιχνίτου με το δρόμο της Αχλαδερής και ώρα 10:00 π.μ.

Επισημάνσεις των Μανιταρόφιλων Λέσβου

1. οι εκδηλώσεις και του Σαββάτου και της Κυριακής είναι ανοιχτές, δεν χρειάζεται καμιά δήλωση συμμετοχής
2. Την Κυριακή με το πέρας της εξόρμησης θα προσφερθεί ζεστή μανιταρόσουπα. Για περιβαλλοντικούς λόγους δε θα υπάρχουν σκεύη μίας χρήσης οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας βαθύ σκεύος και κουτάλι.
3. Στην εξόρμηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ , πλαστικές σακούλες κουβάδες και εργαλεία (τσουγκράνες κτλ), πάρτε μόνο καλάθι και σουγιά ή μαχαίρι

Πηγή: https: ert.gr