Η Γιορτή Μελιού στη Κομοτηνή κέρδισε ντόπιους κι επισκέπτες 01/01

i-giorti-meliou-sti-komotini-kerdise-ntopious-ki-episkeptes-136526

Δεκατρείς μελισσοκόμοι συμμετείχαν στην 4η Γιορτή Μελιού στην Κομοτηνή παρουσιάζοντας την φετινή ποιοτική παραγωγή μελιού της περιοχής, μέλι με ξεχωριστές γεύσεις, χρώματα κι αρώματα. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καρακοστίδη, πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Νομού Ροδόπης «Το Κεντρί» και «ψυχή» της διοργάνωσης η γιορτή αγκαλιάστηκε από τον κόσμο κι αποτελεί πλέον θεσμό.

13 μελισσοκόμοι στο πλευρό του δραστήριου προέδρου 

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Σταμάτησαν οι πολίτες σε όλους τους παραγωγούς, δοκίμασαν και ό,τι τους άρεσε φρόντισαν να το αγοράσουν» δήλωσε ο πρόεδρος εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου. Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως εξήγησε, ήταν η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής ώστε να γνωρίζουν τι θα επιλέξουν να βάλουν στο τραπέζι τους. «Το moto μας είναι: Ντόπια προϊόντα και καλά ενημερωμένους πολίτες». Η Θράκη είναι ευλογημένη περιοχή, κατέχει το 50% του φυτικού βασιλείου της Ελλάδας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε δεν έχουμε πολλές ποσότητες, αλλά έχουμε εξαιρετικές ποιότητες. » σημείωσε ο κος Καρακοστίδης
αγκαλιάζοντας με αγάπη και νοιάξιμο όλους τους συναδέλφους του.

Μισό αιώνα μελισσοκόμος και συνεχίζει… 
Ξεχωριστή η παρουσία στην Έκθεση του 86χρονου Νίκου Γκεβρέκη. Πενήντα χρόνια μελισσοκόμος και δεν έχει κουραστεί όπως λέει να ασχολείται με την μελισσοκομία. Παρόν και στην Έκθεση έστειλε το δικό του μήνυμα με χαμόγελο κι ευγένεια ξεχωριστή καλώντας όλους να ασχοληθούν. «Την αγαπώ πάρα πολύ αυτή τη δουλειά. Εκεί βρίσκω τον εαυτό μου. Δουλεύω όλη μέρα και νομίζω ότι δεν δούλεψα καθόλου. Είμαι μόνιμα στη Φύση.»

Το μάθημα ζωής των μελισσών 
Ο παππούς Νίκος, όπως λέει, «μιλάει» με τις μέλισσες και τις καταλαβαίνει . «Για να προστατέψουν την κυψέλη χρησιμοποιούν το κεντρί. Καλά που το έχουν, αλλιώς θα έμεναν χωρίς μέλι, θα τους το έπαιρναν όλοι οι άνθρωποι.» σημειώνει ο έμπειρος μελισσοκόμος και μιλά για το μάθημα ζωής που πήρε από την μέλισσα: « Να είμαι εργατικός. Η μέλισσα έχει πολλά προτερήματα, μακάρι ο άνθρωπος να την μιμηθεί.»

Με δύναμη ψυχής!
Για μια ακόμη φορά το δικό του ενημερωτικό stand στο πλαίσιο της γιορτής είχαν και τα μέλη του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής» στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, μήνυμα αγώνα για την ίδια τη  ζωή.

Πηγή: ert.gr