Γιορτή του Ψαρά στην Ελαφόνησο 01/01

giorti-tou-psara-stin-elafoniso-132847

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που στην Ελαφόνησο απόλαυσαν την τελευταία γιορτή του ψαρά. Εκεί όπου εδρεύει ο μεγαλύτερος σύλλογος αλιέων, αναγκάστηκαν μέσα στην κρίση να αναστείλουν κάθε εκδήλωση, αλλά τώρα κάνουν μία νέα αρχή. Έτσι, στις 28 Αυγούστου, καλούν τον κόσμο να περάσει στιγμές ξεγνοιασιάς, με άφθονο ψάρι που προσφέρει ο σύλλογος και μουσική, όπως συνηθίζεται και σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ψαράδων Ελαφονήσου «Η Ελαφόνησος», Νίκος Αρώνης, είναι επικεφαλής 120 επαγγελματιών-μελών αλιέων, με 87 επαγγελματικά σκάφη. Μιλώντας για τις δυσκολίες της δουλειάς, ο κ. Αρώνης σημείωσε: «σήμερα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, για να ζήσεις την οικογένειά σου από την αλιεία πρέπει να εργάζεσαι 25 μέρες τον μήνα. Είναι μια δουλειά σκληρή και με υψηλό κόστος λειτουργίας».

Στα προβλήματα που κυριαρχούν και απασχολούν τους αλιείς της περιοχής συμπεριλαμβάνεται και αυτό της υπεραλίευσης. «Υπάρχουν οικολογικά ζητήματα, αφού με την αλόγιστη χρήση διαφόρων φαρμάκων καίμε τον γόνο μέσα στον κόλπο», τονίζει ο Νίκος Αρώνης.