Γιορτή τσίπουρου στην Ανεμώτια Λέσβου 01/01

giorti-tsipourou-stin-anemotia-lesvou-141257

Το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Νοεμβρίου 2018, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου πραγματοποίησε την πολιτιστική εκδήλωση «ΑΝΕΜΩ – (Τ)ΣΙΠΟΥΡ(Ι)ΣΜΑΤ(Α)», τη 2η Γιορτή Τσίπουρου και Χωρικής Απόσταξης στην Ανεμώτια.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις διήμερες Γιορτές Αμπελουργίας, τις οποίες έχει καθιερώσει από την ίδρυσή του ο Σύλλογός μας το 2016 και πραγματοποιεί στο χωριό Ανεμώτια στα μέσα του καλοκαιριού (ΑΝΕΜΟΣ – ΑΜΠΕΛΟΣ & ΟΙΝΟΣ) και το φθινόπωρο [ΑΝΕΜΩ – (Τ)ΣΙΠΟΥΡ(Ι)ΣΜΑΤ(Α)], αντίστοιχα.

Το Σάββατο 17-11-2018 ώρα 10:30, με την έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίδειξη Χωρικής απόσταξης στο φιλόξενο χώρο του αποστακτηρίου της Κοιν.Σ.Επ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», προβολή Video με θέμα «ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας στο χρόνο» και ομιλία – παρουσίαση για τη Χωρική απόσταξη.

Την Κυριακή 18-11-2018 ώρα 10:30, με την έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο φιλόξενο χώρο του αποστακτηρίου της Κοιν.Σ.Επ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», προβολή Video με θέμα «η δημιουργία του αποστακτηρίου» και ομιλία θρησκευτικού περιεχομένου «Άμπελος & Εκκλησία».

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε παιδικό πρόγραμμα που περιλάμβανε αφηγήσεις παραμυθιών, εμπνευσμένα από την αμπελουργική παράδοση της Ανεμώτιας και δημιουργικό εργαστήριο χειροτεχνίας με θέμα «κληματόβεργες».

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η δοκιμή τσίπουρου, προϊόν Χωρικής απόσταξης των αμπελοκαλλιεργητών της Ανεμώτιας ήταν δωρεάν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου, οι Εφημέριοι, οι Πρόεδροι και οι τοπικοί Σύμβουλοι της Ανεμώτιας, και των γειτονικών χωριών του Σκαλοχωρίου, της Φίλιας και των Παρακοίλων, εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμώτιας καθώς και άλλων πολιτιστικών φορέων του νησιού καθώς και εκπρόσωποι από την Κοινσεπ της Γέρας «ΜΟΔΟΥΣΑ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στη Διοικούσα Επιτροπή της Κοινσεπ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» που δέχτηκε να φιλοξενήσει τις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου στο χώρο του αποστακτηρίου του Συνεταιρισμού.

Πηγή: ert.gr