Γλυκιά γεύση άφησε η 4η Γιορτή Μελιού Κομοτηνής (video, φώτο) 01/01

glykia-gefsi-afise-i-4i-giorti-meliou-komotinis-video-foto-136938

Γλύκαναν τους διερχόμενους από την πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, τα 13 μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί» στις 6 και 7 Οκτωβρίου, που έκαναν ακόμη ένα βήμα για να πλησιάσουν τους καταναλωτές, αλλά και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά, με στόχο να γίνουν κοινωνοί της καλής τροφής που είναι το μέλι και τα προϊόντα του. Μέλι, πρόπολη, γύρη, κεραλοιφές, βασιλικός πολτός, ρακόμελο και σαπούνια ήταν τα βασικά προϊόντα που φιλοξενήθηκαν στους πάγκους των μελισσοκόμων, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γνωστοί στους ντόπιους, έχοντας κερδίσει την καταναλωτική τους πίστη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μελοκεράσματα, μελισσοσταυρόλεξα, επίδειξη εξαγωγής μελιού, γνωριμία με τα θρακιώτικα μέλια και βέβαια ενημέρωση για τη μέλισσα, το περιβάλλον και τα προϊόντα της. Το πλούσιο πρόγραμμα που σχεδίασε ο Σύλλογος περιελάμβανε την καθιερωμένη παράσταση Καραγκιόζη.

«Είμαστε περήφανοι για τα μέλια της Ροδόπης. Αιχμή του δόρατος αποτελούν το πευκόμελο και το ανθόμελο, το οποίο περιλαμβάνει και το βαμβακόμελο που αντιπροσωπεύει τεράστιες ποσότητες και μάλιστα το προμηθεύονται Χαλκιδικιώτες και Θασίτες και το αναμειγνύουν αξιοποιώντας τα εξαιρετικά αρώματά του. Φέτος, έχουμε μέλια από την οροσειρά της Ροδόπης, ριγανόμελο, μέλι βελανιδιάς», τονίζει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου, Νίκος Καρακωστίδης και επισημαίνει ότι δίνουν έμφαση στην ενημέρωση, γι’ αυτό και προσέφεραν στους επισκέπτες έντυπο ενημερωτικό υλικό για το ζαχάρωμα του μελιού και μια σειρά ζητημάτων.

Κλέφτες κυψελών

Οι κλοπές κυψελών είναι το μελανό σημείο της επικαιρότητας, καθώς έγιναν 7-8 το τελευταίο διάστημα, εκ των οποίων οι δύο εξιχνιάστηκαν. Η μία, μάλιστα, αφορά άτομο που συνελήφθη για άλλες κλοπές και στην πορεία αποδείχθηκε ότι είναι και κλέφτης κυψελών, όχι μόνο από τη Ροδόπη, αλλά και από την Καστοριά, το Άργος και άλλες περιοχές.