«ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»: Τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Βιολογικών Προϊόντων στα Γρεβενά 01/01

grevenon-gefseis-triimero-festival-paradosiakon-kai-viologikon-proionton-sta-grevena-324431

Τυροκομικά προϊόντα, μέλι, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και πλήθος άλλων διαφορετικών και ποιοτικών προϊόντων που τιμούν την παράδοση της περιοχής θα στηθούν σε ένα… μεγάλο τραπέζι στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών (σ.σ. πλατεία Αιμιλιανού), προκειμένου να γίνουν γνωστά σε επισκέπτες, καταναλωτές, αλλά και επαγγελματίες.

Η όλη δράση, με την ονομασία «Γρεβενών Γεύσεις», πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από τον Εμπορικό Σύλλογο των Γρεβενών σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πρόκειται για ένα τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Βιολογικών Προϊόντων του συγκεκριμένου τόπου. Φέτος, οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου.

Ο στόχος είναι να προωθηθούν, να προβληθούν, αλλά και να αναδειχθούν επιχειρήσεις και παραγωγοί και προϊόντα που δίνουν ταυτότητα στον τόπο και αντιπροσωπεύουν την αυθεντική παράδοση και γεύση. «Στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών θα στηθούν πάνω από 20 περίπτερα παραγωγών και επιχειρήσεων όχι μόνο από τα Γρεβενά, αλλά και από όλη τη Δυτική Μακεδονία, αφού ο γευστικός θησαυρός του τόπου μας με την παραγωγή εμβληματικών προϊόντων έχει μεγάλη απήχηση», αναφέρει ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλειος Ίττης.

Θεσμός

Όπως λέει ο ίδιος, το φεστιβάλ με τη βοήθεια των επαγγελματιών και των παραγωγών κατάφερε να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για τα Γρεβενά. «Στην κεντρική πλατεία της πόλης στήνουμε τέντες για τους παραγωγούς μας, οι οποίοι προβάλλουν τα εκλεκτά και φημισμένα προϊόντα της περιοχής μας. Γίνονται συνέργειες, συνεργασίες, γνωριμίες και προβολή των προϊόντων και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ», επισημαίνει ο κ. Ίττης.

Στη διάρκεια αυτής της δράσης θα διοργανωθεί και «Λευκή Νύχτα» με ανοιχτά καταστήματα έως αργά το βράδυ, ενώ θα υπάρχουν παράλληλα και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.