Ικαρία: Διήμερο σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής μανιταριών στις 14-15/12 01/01

ikaria-diimero-seminario-anagnorisis-kai-syllogis-manitarion-stis-14-15-12-179875

Η Mycooperativa σε συνεργασία με το πρακτορείο υπαίθριων δραστηριοτήτων Ikarian Footprints, διοργανώνουν το Σάββατο και την Κυριακή 14-15 Δεκεμβρίου 2019, το πρώτο σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής μανιταριών, στην Ικαρία.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει: πρακτική εξάσκηση συλλογής και αναγνώρισης μανιταριών καθώς και θεωρητικές παρουσιάσεις. Επίσκεψη σε δύο επιλεγμένους βιότοπους του νησιού, την ημιορεινή κοιλάδα Βαθές με ανάμεικτο μεσογειακό δάσος και το δάσος αειθαλούς βελανιδιάς (αριάς) του Ράντη. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε αίθουσες Πολιτιστικών Συλλόγων στις Ράχες Ικαρίας και θα δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Την Παρασκευή 13/12, η 1η συνάντηση γνωριμίας στις 20:00 στην αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Ραχών.

Το Σάββατο 14/12 το πρωί στις 9:00 η συνάντηση θα επαναληφθεί στο ίδιο μέρος και ακολουθεί εξόρμηση στο δάσος για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνουν οι θεωρητικές παρουσιάσεις.

Την Κυριακή 15/12 από τις 10 το πρωί έως τις 14:00 περίπου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εξόρμηση για συλλογή/αναγνώριση μανιταριών. Απαραίτητα αξεσουάρ για το σεμινάριο είναι ένα καλάθι (κατά προτίμηση ψάθινο), μαχαίρι και αδιάβροχα παπούτσια-ρούχα (σε περίπτωση που ο καιρός μας τα μουσκέψει!). Επίσης, καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας κάποια σνακ κατά τη διάρκεια της βόλτας ώστε να μην διακόπτουμε το μεσημέρι για φαγητό, το οποίο υπολογίζεται γύρω στις 16:00, και θα περιλαμβάνει μαγείρεμα κάποιων από τα (εδώδιμα!) μανιτάρια που συλλέχθηκαν.

Για όποια ή όποιον επιθυμεί να βρει κατάλυμα αυτόνομα, ενημερώνουμε πως οι περιοχές που γειτνιάζουν είναι οι Ράχες, ο Εύδηλος και η ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ικαρίας.
Οι θέσεις για το σεμινάριο είναι περιορισμένες.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνοι διδασκαλίας:Ηλίας Πολέμης, Γεωπόνος- Μυκητολόγος, Μεταδιδάκτορας – Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βασίλης Δασκαλόπουλος, Υποψήφιος Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης:Λευτέρης Τρικιριώτης, Ξεναγός ερμηνείας Φυσικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς.βΓιώργος Κουτρώτσιος, Γεωπόνος-Μυκητολόγος, Μεταδιδάκτορας Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κωστής Χουρμίδης, Graphics & Visuals.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη για εισιτήρια και διαμονή, δηλώσεις συμμετοχής και απορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6974042417 (10:00 – 17:00) ή στο fb:Ikarian Footprints.

Πηγή: ert.gr