Ημερίδα για την ανάπτυξη της εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 18/2 01/01

imerida-gia-tin-anaptyxi-tis-exostrefeia-mikromesaion-epicheiriseon-stis-18-2-187900

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με αφορμή τη συνεργασία τους για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης «Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου», σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Η ανάπτυξη εξαγωγικών δεξιοτήτων ως στρατηγικό εργαλείο για την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020, στο Roof Garden της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα, 8ος όροφος). Ώρα έναρξης 19:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται όμως προκράτηση θέσης.

Σχεδόν σε όλες τις έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων καταδεικνύεται μεταξύ των εσωτερικών τους εμποδίων η έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού. Γεγονός όμως είναι ότι και αρκετά από τα υπόλοιπα εσωτερικά εμπόδια που αναγνωρίζονται, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, η πρόσβαση σε εργαλεία χρηματοδότησης, η συνεργασία με δίκτυα του εξωτερικού, η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, η αντιμετώπιση διαδικαστικών θεμάτων, κλπ σχετίζονται επίσης με την τεχνογνωσία των στελεχών που απασχολούνται στις επιχειρήσεις. 

Στη διάρκεια της ημερίδας θα αναδειχθούν περαιτέρω τα ζητήματα αυτά, ενώ θα γίνει και παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου που θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, η κα Βίκυ Μπρανίκα, Chief Operating Officer της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες και προκράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλ. 2103680006 ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση [email protected]