Ημερίδα ΑΠΘ για τις επιπτώσεις από τις θαλάσσιες φούσκες στις μυδοκαλλέργειες στις 18/11 01/01

imerida-apth-gia-tis-epiptoseis-apo-tis-thalassies-fouskes-stis-mydokallergeies-stis-18-11-79198

«Επιπτώσεις των Ασκιδίων (“θαλάσσιες φούσκες”) στις Μυδοκαλλιέργειες» είναι το θέμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9.30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Οι επιπτώσεις των ασκιδίων στις μυδοκαλλιέργειες, ο ρόλος των περιβαλλοντικών συνθηκών στην εξάπλωσή τους, τα χρόνια προβλήματα, οι οικονομικές επιπτώσεις στις εξαγωγές των μυδιών του Θερμαϊκού Κόλπου, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος «Ανάπτυξη Βέλτιστων Πρακτικών Ελέγχου Ξενικών Ειδών Ασκιδίων στις Εγκαταστάσεις των Θαλάσσιων Υδατοκαλλιεργειών και Μετριασμό των Οικονομικών Επιπτώσεων της Εισβολής». Επίσης, στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μυδοκαλλιεργειτών και της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζώων του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, με σκοπό την εφαρμογή καινοτόμων μέτρων για τον μετριασμό των επιπτώσεων των ασκιδίων στις μυδοκαλλιέργειες.

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.