Ημερίδα για τη διαχείριση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αγελαδινού γάλακτος στις 18/11 01/01

imerida-gia-ti-diacheirisi-kai-ta-poiotika-charaktiristika-tou-ageladinou-galaktos-stis-18-11-246956

Ημερίδα για την εκτροφή μηρυκαστικών ζώων με κεντρικό θέμα: Διαχείριση, οικονομικότητα και ποιοτικά χαρακτηριστικά του αγελαδινού γάλακτος διοργανώνει την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου υβριδικά, δια ζώσης και διαδικτυακά, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η δια ζώσης παρακολούθηση είναι εφικτή μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του τμήματος Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Γαιόπολις (Π.Ο. Λάρισας – Τρικάλων). Η διαδικτυακή παρακολούθηση είναι εφικτή μετά από εγγραφή στον ιστότοπο της ημερίδας: http://ruminantworkshop.as.uth.gr/.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να καταστήσουν την ημερίδα αυτή θεσμό που θα συγκεντρώνει παραγωγούς, επαγγελματίες και επιστήμονες, και η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωσή της κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος καθηγητής του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, Segio Calsamiglia, που θα παρουσιάσει την μελέτη του για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος στην ανθρώπινη υγεία, διαλύοντας ποικίλους μύθους και αναδεικνύοντας την πραγματικότητα.

Επίσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Reading του Ηνωμένου Βασιλείου, Σωκράτης Στεργιάδης, θα παρουσιάσει την έρευνα της ομάδας του σχετικά με την σύσταση του αγελαδινού γάλακτος σε λιπαρά οξέα και πώς αυτή επηρεάζεται από την διατροφή και το σύστημα εκτροφής. Επίσης, η ημερίδα θα περιέχει μελέτες των μελών του εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων σχετικές με την διατροφή, την υγεία των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και την οικονομικότητα των ζωοτροφών, ενώ στην κεντρική του ομιλία, ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Φώσκολος, θα παρουσιάσει την ολιστική διαχείριση της διατροφής των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του αγελαδινού γάλακτος.

Τέλος, στην ημερίδα θα τιμηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ζέρβας Γεώργιος, για την συνολική προσφορά του στην Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής.

Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας είναι η «Ύπαιθρος Χώρα».