Ημερίδα εκτροφής μηρυκαστικών ζώων στη Λάρισα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 01/01

imerida-ektrofis-mirykastikon-zoon-sti-larisa-ti-deftera-28-noemvriou-278739

Επιστημονική θεματική ημερίδα, με θέμα την εκτροφή μηρυκαστικών ζώων, θα γίνει την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο ‘Ησίοδος’, (κτήριο Αγροτεχνολογίας, Campus Γαιόπολις) στη Λάρισα, αφιερωμένη στην εφαρμοσμένη έρευνα και στην μεταφορά τεχνογνωσίας στον παραγωγικό τομέα και με σκοπό την σύνδεση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης με την καθημερινή κτηνοτροφική πρακτική.

Η ημερίδα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν νέο θεσμό που θα αγκαλιάσει τον τομέα εκτροφής μηρυκαστικών ζώων, διοργανώνεται από το τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, συμπεριλαμβάνοντας παραγωγούς, ζωοτέχνες και κτηνίατρους, καθώς και στις βασικές βιομηχανίες του κλάδου, όπως οι βιομηχανίες ζωοτροφών, εξοπλισμών, γάλακτος και κρέατος.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος ΕΖΠ, Δρ. Φώσκολο Ανδρέα, ο οποίος θα παρουσιάσει στοιχεία για τις οικονομικές επιπτώσεις της χωλότητας τόσο για την γαλακτοπαραγωγό όσο και για την κρεοπαραγωγό βοοτροφία, «σκοπός μας είναι να συνδέσουμε την σύγχρονη επιστημονική γνώση με την καθημερινή κτηνοτροφική πρακτική στον τομέα των μηρυκαστικών ζώων. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει τόσο φυσική παρουσία (με βάση τα πρωτόκολλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), όσο και διαδικτυακή (μέσω Zoom). Η ημερίδα θα έχει ως κύριο θέμα την χωλότητα των βοοειδών, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές επιπτώσεις της καθώς και σε μέτρα για την μείωση της συχνότητάς της με επίκεντρο τις ελληνικές εκτροφές βοοειδών γαλακτοπαραγωγής και κρεοπαραγωγής. Καλεσμένοι της ημερίδας είναι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Ύπαιθρος Χώρα»