Ημερίδα για την ολιστική διαχείριση της διατροφής των μηρυκαστικών στις 8/12 στη Λάρισα 01/01

imerida-gia-tin-olistiki-diacheirisi-tis-diatrofis-ton-mirykastikon-stis-8-12-sti-larisa-291401

Το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει την 5η ημερίδα εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων με κεντρικό θέμα: Ολιστική Διαχείριση της Διατροφής των Μηρυκαστικών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου δια ζώσης, στο αμφιθέατρο ‘Ησίοδος’ στο κτήριο Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Γαιόπολις (Π.Ο. Λάρισας – Τρικάλων). Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να καταστήσουν την ημερίδα αυτή θεσμό που θα συγκεντρώνει παραγωγούς, επαγγελματίες και επιστήμονες, και η πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωσή της κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες.

Η πρώτη συνεδρία ξεκινά με τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Δρ. Ανδρέα Φώσκολο και στη συνέχεια τις υποψήφιες διδάκτορες του τμήματος Αντιγόνη Πλωμαρίτου και Mikenzie E. Hanlon. Θα παρουσιαστεί η ολιστική διαχείριση της διατροφής των εκτροφών αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και εν συνεχεία μία σειρά ερευνητικών εργασιών βασισμένες σε αυτήν. Βασικός άξονας των εργασιών είναι η διαχείριση της διατροφής με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής και της νιτρορύπανσης.

Η δεύτερη συνεδρία επικεντρώνεται στην γενικότερη διαχείριση των προβάτων. Οι επιστημονικά υπεύθυνες της εταιρείας Heliades Farming Solutions, Δρ. Παναγιώτα Καζανά και Δρ. Σοφία Τερματζίδου, οι οποίες θα παρουσιάσουν πρακτικές διαχείρισης των προβάτων γαλακτοπαραγωγής, ενώ ο επίκουρος καθηγητής Ανδρέας Φώσκολος θα επικεντρωθεί στη διαχείριση της διατροφής τους παραθέτοντας στοιχεία από μελέτες του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων.

Χορηγός Επικοινωνίας της ημερίδας είναι η «Ύπαιθρος Χώρα»