Ημερίδα με θέμα «Αλλαγή του κλίματος: Προσαρμογή, μετριασμός στην ύπαιθρο και οι Πιστώσεις Άνθρακα» 01/01

imerida-me-thema-allagi-tou-klimatos-prosarmogi-metriasmos-stin-ypaithro-kai-oi-pistoseis-anthraka-288131

Υυβριδική ημερίδα εργασίας με θέμα «Αλλαγή του κλίματος: Προσαρμογή, Μετριασμός στην ύπαιθρο και οι Πιστώσεις Άνθρακα» διοργανώνει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ), Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια,11528, Αθήνα, στις 7 Ιουνίου 2024, Ώρα 09:00.

Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «ResAlliance” (https://www.resalliance.eu/).

Το ResAlliance έχει ως στόχο την ανάδειξη και διάδοση μεταξύ των Μεσογειακών χωρών καλών πρακτικών στη Γεωργία και Δασοπονία που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση της ανθεκτικότητας της υπαίθρου. Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δασικές πυρκαγιές, ξηρασία και πλημμύρες. Οι πολιτικές που αφορούν τις πιστώσεις άνθρακα (carbon credits) έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το πεδίο.

Στην ημερίδα που γίνεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας,  προσκεκλημένη  ομιλήτρια θα είναι η Dr. Teresa Cervera Zaragoza, Επικεφαλής του Τομέα για την προώθηση της αειφόρου διαχείρισης των δασών. Κέντρο Δασικής Ιδιοκτησίας. Κυβέρνηση της Καταλονίας, η οποία θα παρουσιάσει το Σύστημα Πιστώσεων για το Κλίμα στα Δασικά Οικοσυστήματα της Καταλονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν στον δικτυακό τόπο του ΙΜΔΟ (www.fria.gr), δηλώνοντας αν θα παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά (οπότε θα τους σταλεί ο σχετικό σύνδεσμος (link).

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της Ημερίδας