Ημερίδα του ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των αποβλήτων την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 01/01

imerida-tou-ypen-gia-ti-diacheirisi-ton-apovliton-tin-pebti-21-noemvriou-112957

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γερμανική Διεθνής Συνεργασία GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), διοργανώνουν ημερίδα για την ενημέρωση και τη διαβούλευση με τους Δήμους των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για θέματα διαχείρισης αποβλήτων. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η Εθνική Πολιτική της Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων δύο οδηγιών για τη χωριστή συλλογή και την κοστολόγηση υπηρεσιών διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, όπως επίσης και ορθές πρακτικές από την Ελλάδα και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Τεχνική Υποστήριξη του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Ελλάδας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) μέσω του Προγράμματος Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSP) και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) και υλοποιείται από τη GIZ, σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS). 

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα της Ημερίδας